Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

İstanbul Alperen Ocakları, Hür Doğu Türkistan Platformu ve bazı sivil toplum kuruluşları Çin'i protesto etti

İSTANBUL (AA) - İstanbul Alperen Ocakları, Hür Doğu Türkistan Platformu ve bazı sivil toplum kuruluşları, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olayları protesto etti.

Tarabya'daki Haydar Aliyev Caddesi'nde toplanan grup, sloganlar atarak Çin bayrağını yaktı. Grup daha sonra Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüdü.

Hür Doğu Türkistan Platformu Üyesi Hidayet Oğuzhan, burada yaptığı açıklamada, dünyanın birçok yerinde Müslümanların baskı altında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz, ramazan ayını şiddet, baskı ve zulüm altında yaşamak zorunda kalıyor. Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz zor bir sınav veriyorlar. Yürüdüğümüz kutsal dava ve haklı olduğumuz bağımsız Doğu Türkistan mücadelesinden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Yorulmadan, caymadan, korkmadan, ümidimizi yitirmeden daha da gayret ve himmetle hür ve bağımsız Doğu Türkistan'a kadar, işgalci Çinlileri Çin Seddi'nin ötesine gönderene kadar yürümeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Devlet terörünü şiddetle kınıyoruz. Ramazan ayının bu bereketli günlerinde Anadolu halkını Türkistanlı kardeşlerimiz için duaya çağırıyoruz"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı