Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz: "Ne pahasına olursa olsun kanımızın son damlasına kadar Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin mücadelesinin yanında bulunacağız"

ŞANLIURFA (AA) - Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamaları Şanlıurfa'da protesto edildi.

Ülkü Ocakları Şanlıurfa Şube Başkanlığı öncülüğünde tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nde teravih namazı sonrası toplanan grup, Türk bayrağı ve çeşitli pankartlar taşıdı, Çin aleyhine slogan attı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, burada yaptığı açıklamada, teşkilat olarak ülke genelinde saldırı ve uygulamaları protesto ettiklerini belirtti.

Çin'in, Müslüman ve Türkleri başlı başına tehdit olarak gördüğünü ifade eden Kılavuz, Çin yönetiminin cami ve ibadet yerlerine baskı yaparak ezanı susturmak istediğini söyledi.

Kılavuz, şöyle devam etti:

"Müslüman soydaşlarımız vahşi bir şekilde katledilmiştir. Oruç tutup, namaz kıldıkları için acımasız bir şekilde şehit edildiler. Uyuyan dünyayı uyanmaya davet ediyoruz. Müslüman değil midir, bizim için orada yaşayan Müslüman soydaşlarımız ve dindaşlarımız her zaman önemli ve değerlidir. Ne pahasına olursa olsun kanımızın son damlasına kadar Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin mücadelesinin yanında bulunacağız. Bizim için al bayrak neyse gök bayrakta aynı değerdedir. Bizim için Türkiye ne ise Doğu Türkistan'da aynı değere sahiptir, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz nerede bir Türk varsa derdini kendi derdimiz kabul ediyoruz, sevincini de sevincimiz kabul ediyoruz."

Kılavuz, ülkeler ile insan hakları kuruluşlarını, diğer ırklara gösterdiği ayrıcalığı Müslüman ve Türklere göstermediği için kınadıklarını sözlerine ekledi.

Protesto, sessiz yürüyüşün ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı