Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Antalya'da bazı sivil toplum kuruluşları, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik uygulamalarını protesto etti

ANTALYA (AA) - Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik uygulamaları, Antalya'da sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Türkiye Kamu-Sen Antalya Temsilciliği, Milliyetçi Hareket Partisi ve Antalya Ülkü Ocakları mensubu bir grup, Kazım Özalp Caddesi Kışlahan Meydanı'nda toplanarak açıklama yaptı.

Türkiye Kamu-Sen Antalya Temsilcisi Bünyamin Seçme, ramazanda "Doğu Türkistan'da Müslümanlar kan ağlarken, dünyanın kör, sağır ve dilsiz bir şekilde zulmü seyrettiğini söyledi. Bölgenin binlerce yıllık Türk yurdu olduğunu ifade eden Seçme, en temel insani değer olan inanca saygının ayaklar altına alınarak, bölgedeki Türkler'in ibadet etmelerinin engellendiğini belirtti. 

Seçme, "Dünyanın her yerinde Türk'e karşı girişilen bu saldırılar, tarihten Türk isminin silinmesi için çabalayan şer odaklarının bir planıdır. Binlerce yıldır Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı bu topraklardan sürülmesi, ırzlarının ayaklar altına alınması, katledilmesi yüreklerimizi yakıyor. Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne hükümetin ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez" dedi.

Türk hükümetinin bir an önce yaşananlara "dur" demek zorunda olduğunu dile getiren Seçme, Doğu Türkistan'daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye'ye giremeyeceğinin ilan edilmek zorunda olduğunu savundu.

Açıklamanın ardından slogan atan grup, dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı