Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamaları, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir'de de protesto edildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir'de bir grup, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamaları protesto etti.

Ülkü Ocakları Kırıkkale Şubesi ve Türkiye Kamu-Sen Kırıkkale İl Temsilciliğince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen protestoda konuşan MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, yürekleri Türk milliyetçiliği için atan herkesin burada olduğunu söyledi.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yapılan zulmü lanetlediklerini belirten Göçer, "Buna tepki göstermeyenleri, sağır olanları ve kör olanları da lanetliyoruz. Çin'deki soydaşlarımız yıllardır zulüm altındadır. Bu zulümler karşısında tepkimizi koymak zorundayız. Ben Türk'üm diyen herkes bu tepkiyi göstermek zorundadır. Maalesef insan hakları ve hayvan sever dernekleri, magazin sayfalarında yer almak isteyenler, Çin'de insanlar ölüyor, kadınlar tecavüze uğruyor, kıllarını kıpırdatmıyorlar. Tepkimiz bunlaradır" diye konuştu.

Protesto, okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından sona erdi.

- Kırşehir

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde toplanan grup, slogan atarak Cacabey Meydanı'na kadar yürüdü. Gruba, ellerinde Türk ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi bayrakları taşıyan çocuklar da eşlik etti. 

Ülkü Ocakları Kırşehir Şube Başkanı Kadir Güzel, burada yaptığı konuşmada, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yapılan sistematik katliamların en kısa sürede durdurulması gerektiğini belirtti. 

Güzel, "Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır. Ramazan ayında, Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlamakta, bütün dünya kör, sağır, dilsiz olmaktadır. Çin devleti yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da çıkmalı ve bu katliamlar durmalıdır" dedi.

Uygur Türklerinin, oruç tuttukları, namaz kıldıkları için işkencelere maruz kaldıklarını anlatan Güzel, Çin'i kınadıklarını kaydetti.

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı. 

- Nevşehir

Ülkü Ocakları Nevşehir Şubesinin organizasyonuyla Borsa Kavşağı'nda toplanan grup, slogan atarak Gülbahçe Parkı önüne geldi.

Ülkü Ocakları Nevşehir Şube Başkanı Yahya Leblebici, burada yaptığı açıklamada, Çin’in işgali altındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde uzun yıllar yapılan zulmün devam ettiğini dile getirdi.

Modern dünyanın gözü önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence yapıldığını ifade eden Leblebici, şöyle konuştu:

"Söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Özellikle ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar. İçerisinde bulunduğumuz bu ramazan ayında da tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur."

MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı'nın da destek verdiği grup, basın açıklamasından sonra dağıldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı