Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Kars'ta Ülkü Ocakları ve Kamu-Sen tarafından, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalar protesto edildi

KARS (AA) - Kars'ta Ülkü Ocakları ve Kamu-Sen üyeleri, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepki gösterdi.

Kazımpaşa Caddesi'nde toplanan Kamu-Sen Şubesi üyeleri ve Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığından bir grup, Faikbey Caddesi üzerinden, Atatürk Caddesi'ndeki kavşağa kadar yürüdü.

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, burada yaptığı basın açıklamasında, modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edildiğini söyledi.

Özellikle ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerlerinin hedef alındığını dile getiren Adıgüzel, ''Sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar. İçerisinde bulunduğumuz bu ramazan ayında da tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulanmaya konulmuştur" diye konuştu.

Adıgüzel, "Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya işkence sonucunda katliamlarla sonuçlanmaktadır'' dedi.

Konuşmaların ardından grup, Çin bayraklarını yaktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı