Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırılar

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilciliği üyeleri, saldırıları protesto etti

AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilciliği üyeleri, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Merkez PTT binası önüne toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, slogan atarak, saldırılara tepki gösterdi. Eyleme, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

 

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, grup adına yaptığı açıklamada, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden yükselen çığlığa dünyanın sessiz kaldığını söyledi.

Çin'in uyguladığı zulmü kınayan Şenol, "Ne yazık ki milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir" dedi.

Şenol, katliama sessiz kalan her kurum, örgüt ve ülkenin işlenen bu insanlık suçuna ortak olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüzyıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam'ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz. Türk milleti, uyan, kardeşin katlediliyor."

Grup, eylemin ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı