Sina'nın kurtarılışının 32. yıl dönümü

Sina'nın kurtarılışının 32. yıl dönümü

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Mansur:

KAHİRE (AA) - Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Sina Yarımadası'nın kurtarılışının 32. yıl dönümü dolayısıyla, "Sina Mısır toprağıdır. Bir karışına dahi dokunulamaz" dedi.

Mansur, devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, ülkesinin mili güvenliğine yönelik tehditlere izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Sina Mısır toprağıdır. Bir karışına dahi dokunulamaz. Ancak ülkenin yüzde 6'lık bir kısmını oluşturan bu bölgenin kalkınması için kapsamlı bir milli projeye ihtiyaç var" diye konuştu.

Ülkenin, krizlerin yaşandığı zor bir bölgede bulunduğuna ve terörden nihai olarak kurtulması gerektiğine dikkati çeken Mansur, "Asker ve polis teşkilatı, Sina'da terörle mücadele alanında başarılı bir çalışma yürütmektedir" ifadesini kullandı.

Konuşmasında Filistin konusuna da değinen Mansur, Filistin meselesinin, ülkesinin öncelikleri arasında yer alacağını belirtti.

"Filistin topraklarını işgal eden Yahudi yerleşim birimlerine ve Kudüs'e el sürülmesine hayır" diyen Mansur, "Filistin meselesi, adil bir çözüme kavuşana kadar Mısır'ın öncelikleri arasında yer alacak" diye konuştu.   

Sina Yarımadası, 1967 yılında İsrail ile Mısır arasındaki 6 Gün Savaşları sonucunda İsrail'in işgaline uğramış ve iki ülke arasında imzalanan Camp David Anlaşması'nın ardından 25 Nisan 1982'de tekrar Mısır'a iade edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı