Sina'da askeri noktalara yapılan saldırı

Sina'da askeri noktalara yapılan saldırı

Kassam Tugayları, Sina'da Mısır güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarla ilgisi olduğu yönündeki İsrail iddialarını yalanladı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, çarşamba günü Mısır'ın Sina bölgesinde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarla bir ilgisinin olmadığını açıkladı.

Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bizim mücadelemiz işgal altındaki Filistin topraklarında, başka bir yerde değil. Buranın dışında bir gündemimiz yok. Mücadelemiz tüm dünya tarafından biliniyor" denildi.  

Açıklamada ayrıca, İsrail'in Sina'da meydana gelen olaylar ile Kassam Tugayları'nı irtibatlandıran açıklamalarının bütünüyle yalan ve uydurma olduğu, İsrail'in bu tür iddialar ile yeni bir fitne ve kargaşa ortamı oluşturma çabası içinde bulunduğu ifade edildi. 

İsrail hükümetinin Filistin topraklarındaki faaliyetlerinin koordinatörü General Yoav Mordechai, Mısır'ın Sina bölgesinde meydana gelen ve çok sayıda güvenlik mensubunun ölümüne neden olan saldırılardan dolayı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı suçlamıştı. Mordechai, Kassam Tugayları'nın DAEŞ ile yakın ilişki ve bağlantı içinde olduğunu öne sürmüştü. 

Mısır ordusu, çarşamba günü, Sina Yarımadası'nda kontrol noktalarına düzenlenen saldırılarda, 17 askerin hayatını kaybettiğini, 13'ünün yaralandığını ve saldırıların ardından yürütülen operasyonlarda 100'den fazla "teröristin" öldürüldüğü açıklamıştı. Saldırıları, terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti adlı örgüt üstlenmişti.

Olayın ardından Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Lübnan'da yayın yapan "Kudüs" televizyonunda yaptığı açıklamada, "Mısır güvenlik güçlerini hedef alan saldırıları kınıyoruz. Bu saldırılar bizim güvenliğimize de zarar veriyor" demişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı