Sina Yarımadası'ndaki şiddet olayları

Sina Yarımadası'ndaki şiddet olayları

Kuzey Sina ilinde "tekfirci" gruplara yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi öldü, 23'ü yakalandı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın kuzeydoğusundaki Kuzey Sina iline bağlı Refah kentinde "tekfirci ve terörist" olarak nitelendirilen unsurlara yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişinin öldüğü, 23'ünün yakalandığı bildirildi.

Ordu sözcüsü Albay Tamir er-Rifai Facebook'tan yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Refah kentinde düzenlediği operasyonda 3 kişinin öldüğünü, 23'ünün yakalandığını söyledi. Rifai açıklamada, kentte bir evde tespit edilen bir tünelin de yıkıldığını kaydetti.

Bununla birlikte, Mısır ordusunun ocak ayının ortasından bu yana Gazze sınırında yıktığı tünellerin sayısı 31'e ulaşmış oldu.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle, Eylül 2013'ten bu yana Sina'daki birçok ilde "terörist ve tekfirci" şeklinde nitelediği unsurlara yönelik operasyonlar yapıyor.

Mısır'da, 3 Temmuz 2013'teki darbe ile iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin adeta "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı. Kahire yönetimi daha sonra Gazze sınırına büyük borular döşeyerek tünellere deniz suyu pompalamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :