Şimşek’ten Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’na Ziyaret

Şimşek’ten Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’na Ziyaret

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’na ziyarette bulundu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkan Vekili Aslan Korkmaz “Özel sektörümüzün gerek ülkemizin hedefleri gerekse de eğitime sağladığı katkı her geçen gün artmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi’nin kurucusu da olan vakfımızın öncelikli hedefi şehrimizden, şehir dışından ve yurtdışından gelen öğrencilerimizin rahat ve huzurlu bir ortamda eğitim almalarını ve özellikle yabancı öğrencilerimizin ülkelerinde birer gönüllü elçi olarak ülkemizi temsil etmelerini sağlamaktır. Eğitim ve öğretimde ülke olarak sağladığımız başarılar her geçen gün daha da artmaktadır. Bizler de, vakıf olarak ülkemizin bu yöndeki çalışmalarına katkı sağlamak maksadıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2015-2016 Eğitim Döneminde vakıf olarak 200 kız ve 140 erkek öğrenci olmak üzere toplam 340 öğrenciye hizmet edecek konuk evlerini faaliyete geçirmiş bulunmaktayız. Bununla birlikte yeni konuk evi ve yurt binaları için çalışmalarımız sürüyor. Vakıf olarak hedefimiz konuk evlerimizdeki sayıyı arttırarak şehrimize gelen tüm öğrencilerimize bu imkânları sunabilmektir. Ayrıca ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitim ve barınmalarında kullanmak üzere zekât fonu oluşturduğumuzu ve hayırsever işadamlarımız ile bu çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü ifade etmek istiyorum. Ülkemizin 2023 yılı için kendine koyduğu vizyon hepimizin malumu. Bu konuda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Vakıf olarak özellikle Üniversite-Sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu öğrencilerimizin eğitimlerini tamamladıktan sonra şehrimizde kalmaları ve şehrimizdeki nitelikli işgücüne katkı sağlamalarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Vakıf olarak asıl görevimizin üniversiteyi eğitim ve öğretime açtıktan sonra şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek ve şehrimize değer katmak olduğu bilincindeyiz” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek de, “Konya gerek sanayi alanında gerekse de eğitim alanında son yıllarda önemli mesafeler kat etti. Geçmişte bünyesinde sadece bir üniversite barındıran şehrimiz günümüzde üniversite şehrine dönüşmüş durumda. Bunda vakıf çalışmalarının etkisi büyüktür. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Öğrenim görmek üzere şehrimize gelen öğrencilerin ülkemize ve şehrimize katkılarını önümüzdeki dönemlerde daha iyi görme şansı elde edeceğiz. İş dünyasının temsilcileri olarak, Üniversite-Sanayi işbirliğinin sağlanmasının ülkemizin geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Bu doğrultuda bu öğrencilerimizin iş dünyası ile bir araya getirilerek şehrimizin ve ülkemizin geleceğine katkı sunacak yeni projelerin ortaya çıkarılması önem arz etmektedir. Şube olarak bu noktada elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu özellikle belirtmek isteriz” ifadelerine yer verdi.