Şimşek’in hicri yılbaşı mesajı

Şimşek’in hicri yılbaşı mesajı

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi ŞİMŞEK, idrak ettiğimiz Hicri Yılbaşı ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Şimşek kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi;

1436 yıl önce Âlemlerin Rabbinin, “Çıkın yaşadığınız şehirden, kıymet bilmezlerin elinden” sözlerine kulak veren Şanlı Nebi, yiğitlik timsali Hz. Ali ve Kadim Dost Hz. Ebu Bekir ile beraber yola çıktılar Mekke’den Medine’ye, karanlıktan aydınlığa.

“Kim Allah yolunda hicret ederse yeryüzünde gidecek çok yer de bulur, genişlik de” müjdesine mazhar oldular eşsiz dostlarıyla. 

Müşrikler tarafından öldürülmesi muhakkak görünen karanlık bir gecede O’nun yatağına uzandı yiğitlik timsali Hz. Ali, hiç çekinmeden uzattı ayağını yılanın deliğine Kadim Dost Hz. Ebu Bekir, İncecik ağlarından bir zırh yaptı örümcek, örttü Şanlı Nebi’yi. 

Çekilen tarifsiz acının ardından gelen bir muştu, arkadaşlık, dostluk ve sabır imtihanıydı bu kutlu yürüyüş ve yürüdüler Batıl’dan Hakk’a.   

Batıl’dan Hakk’a kesintisiz bir yürüyüş temennimizle, İslam Alemi'nin yılbaşının, İslam dünyasında yaşanan acılara son veren bir uyanışa vesile olmasını diler, Hicri yılbaşınızı tebrik eder, Muharrem Ayının ülkemize ve insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ederim.

Nihal Kavak - Memleket