Şimşek: Türkiye'nin dik duruşu Davutoğlu'yla devam edecek

Şimşek: Türkiye'nin dik duruşu Davutoğlu'yla devam edecek

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek Başbakan Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından boşalan AK Parti Genel Başkanlığı’na aday gösterilen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu tebrik etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek Başbakan Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından boşalan AK Parti Genel Başkanlığı’na aday gösterilen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu tebrik etti. Şimşek, Davutoğlu’nun 27 Ağustos’ta Ak Parti Kongresi’nde Genel Başkan seçilmesi halinde ülkemizin 26. Başbakanı olacağını, bundan memnuniyet duyacaklarını ve hemşerileri olarak da ayrıca gururlandıklarını ifade etti.
Şimşek yaptığı yazılı açıklamada; ” Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, devletin her kademesinde aldığı bütün zorlu görevlerin üstesinden gelmeyi başarmış, engin bilgi ve tecrübelerini ülke menfaatleri için paylaşmış, ülkemizin dış politikasının şekillenmesinde kilit rol oynamış, daima mazlumların ve haklının yanında, haksızlığın karşısında yer almış müstesna bir simadır.
Mevlana diyarı Konya’da doğan ve bu manevi atmosfer içerisinde yetişmiş, üniversite hocalığı, yazarlık ve diplomatlığından edindiği entelektüel birikimi siyaset sahnesine taşıyarak ülkemize ve milletimize önemli hizmetlerde bulunmuştur.
Uzun yıllardır başarıyla yürüttüğü Dışişleri Bakanlığı ile TBMM’de nitelikli ve seviyeli siyasetin en güzel örneklerinden birini veren Sayın Davutoğlu, inanıyoruz ki haftaya gerçekleşecek AK Parti Kongresi’nde Genel Başkan olarak seçilecek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle Başbakan olarak da bugüne kadar sürdürdüğü üstün bir performansını artırarak devam ettirecektir.
Bugüne kadar ülkemizde sağlanan huzur, güven ve istikrar ortamının pekiştirilmesi, devam eden siyasi, ekonomik ve kültürel açılımların devam ettirilmesi temsilcisi olduğumuz iş dünyasının en büyük beklentisidir. MÜSİAD olarak Sayın Ahmet Davutoğlu’nun bütün bu projeleri devam ettirecek ve yeni projelerle de ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayacak kararlılıkta olacağına inancımız tamdır. Son on yıldır ülke olarak sergilediğimiz dik duruşun, Sayın Davutoğlu’nun liderliğini yapacağı 62. hükümet zamanında da devam edeceğine bütün kalbimizle inanıyor ve kendisine başarılar diliyoruz.
Sayın Davutoğlu, kuruluşumuzdan itibaren kurumumuzla yakın işbirliği içinde olan ve MÜSİAD'a destek olan çok değerli bir insandır. MÜSİAD olarak, milletimize hizmet yolunda, bugüne kadar yetkililerimize verdiğimiz desteği, bugünden sonra da kendisine ve çalışma arkadaşlarına vereceğiz. Milletimize ve tüm mazlum milletlere hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.