"Şimdi ve Sonsuzluk" sergisi açıldı

"Şimdi ve Sonsuzluk" sergisi açıldı

Eserleriyle Türk kültürüne çağdaş yorum getiren Emire Konuk Közberi'nin "Şimdi ve Sonsuzluk" isimli sergisi, MÜSİAD Sanat Galeri'de sanatseverlerin beğenisine sunuldu

İSTANBUL (AA) - Eserleriyle Türk kültürüne çağdaş yorum getiren Emire Konuk Közberi'nin "Şimdi ve Sonsuzluk" isimli sergisi, sanatseverlerle buluştu.

MÜSİAD Sanat Galeri'deki sergi açılışına MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İstanbul Ticaret Odası Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, MÜSİAD Eğitim Kültür ve Yayın Komisyonu Başkanı Melike Günyüz ve sanatçı Emire Konuk Közberi'nin yanı sıra sanatçının dostları ve sevenleri katıldı.

Açılışta konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD'ın ekonomi ve sanayi alanlarının yanı sıra eğitim, spor, kültür ve sanat gibi alanlarda da birçok projeye imza atan, bu dalların gelişmesi adına çalışmalar yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Kaan, geçmişten bu yana Türk kültürünün yaygınlaşması ve toplumsal alanda itibar görmesi adına faaliyetler yürüttüklerine dikkati çekerek, "Bu doğrultuda ilk olarak saygıdeğer sanatçımız Emire Konuk Közberi’nin 'Şimdi ve Sonsuzluk' sergisini MÜSİAD'da sanatseverlerle buluşturduk. Bundan sonraki süreçte de sergi faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu vesileyle bu sergide emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

- Sergi gelirlerinin yüzde 80'ini Suriyeli çocuklara

Sanatçı Emire Konuk Közberi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eserlerinde zaman ve mekandaki sonsuzluğa ve insan zihninin kavramsal ve duygusal algılama biçimlerini anlatmaya çalıştığını aktararak, "Hayatı bölük bölük yaşıyoruz, anda yaşıyoruz ama bunun bütünle bağlantısını çoğu zaman kaybediyoruz. Bütünle olan bağlantıyı yakaladığımız zaman farkındalık oluyor ve kendimizi yaşamaya başlıyoruz. Buna dikkat çekmek istedim." ifadelerini kullandı.

Közberi, sergide 7 eserinin yer aldığını belirterek, 3 eserde sema ayininde yaşanan duyguları, diğerlerinde ise sonsuzluk, teklik, kavram ve duygu ilişkisini ele aldığını dile getirdi.

Sanatseverleri soyut, felsefi ve kavramsal derinliği olan eserlerin beklediğini ifade eden sanatçı, sergi gelirlerinin yüzde 80'ini Suriyeli çocuklara bağışlayacaklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Farklı yıllarda farklı yerlerde sergiler açtım. Eserleri üretirken çok planlama yapmıyorum, yaptıktan sonra genelde kendi hayatımla ve sanata bakışımla yorumluyorum. Kahve falı gibi benim eserlerim, kahve falı kendiliğinden oluşur, baktıkça yorumlarsınız."

MÜSİAD Eğitim Kültür ve Yayın Komisyonu Başkanı Melike Günyüz ise geçmiş yıllarda derneğin kültür sanat faaliyetleri konusunda raporlar yayımladığına dikkati çekerek, "Biz bu binayı MÜSİAD'ın kültür sanat dünyasına da katkısı bulunması amacıyla geniş bir mekan olarak tasarladık. İlk sergimizi biraz farklı konseptte açtık. Bugünkü sergimizi çağdaş sanatta modern insanın manevi yolculuğunu çağrıştıracak şekilde yapmaya çalıştık." şeklinde konuştu.

Sergi, 11 Mayıs'a kadar görülebilecek.

- Emire Konuk Közberi kimdir?

Eğitim hayatını İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi ve Paris Ecole Des Beaux Arts'da heykel alanında, Sorbonne'da ise tiyatro eğitimi alarak tamamlayan sanatçı, Fransa ve İngiltere'de belgesel ve film çalışmalarına imza attı.

Közberi, daha sonraki yıllarda Türkiye'de uzun yıllar tanıtım, reklam ve belgesel film yönetmenliği ile prodüktörlüğü yaptı. İlk kişisel sergisini İstanbul'da PG Art Galeri'de sergileyen sanatçı, mistisizm temalı sanat eserlerinden oluşan kişisel sergileriyle sanat hayatına devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :