"Şimdi Gaziantep Zamanı" kampanyası

"Şimdi Gaziantep Zamanı" kampanyası

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Ankara, Kütahya ve Eskişehir'den gelen turizm ve seyahat acentesi temsilcilerine kampanyayı anlattı- Şahin: - "Gastronomi ve arkeolojik zenginliğimiz bizi ön plana çıkaracak"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ankara, Kütahya ve Eskişehir'den gelen turizm ve seyahat acentesi temsilcilerine "Şimdi Gaziantep Zamanı" kampanyası hakkında bilgi verdi.

Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Ankara, Eskişehir ve Kütahya'dan davet ettiği turizm ve seyahat acentesi temsilcilerine, belediyenin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı.

Kente daha fazla turist gelmesini sağlamak için "Şimdi Gaziantep Zamanı" kampanyasını başlattıklarını belirten Şahin, Anadolu'nun büyük bir hazine olduğunu söyledi.

Temsilcilere Gaziantep'in tarihine ilişkin bilgi veren Şahin, "Evliya Çelebi bütün dünyayı dolaşıyor, Gaziantep'e 'Şehr-i Ayıntab-ı Cihan' diyor. Dünyanın göz bebeği, yükselen bir değer üzerinde elimizdeki bu hazineyi, bu sandığın içindeki inciyi, pırlantayı, elması bütün dünyaya daha güçlü bir şekilde tanıtmak istiyoruz. Bu konuda en büyük gücümüz, yetişmiş insan gücü." dedi.

Turizm ve seyahat acentesi temsilcilerinden Gaziantep'in hedeflerine ulaşması noktasında destek isteyen Şahin, dünyada artık şehirlerin bile birbiriyle yarıştığını vurguladı.

Şahin, uzmanların, şehir yarışında güçlü ve zayıf oldukları alanları araştırdığını ifade ederek, "İki temel meselenin bizim için bu rekabette fark yaratacağını ve dönemin sonunda bizi farklı bir noktaya getireceğini söylediler. Birincisi arkeoloji, ikincisi gastronomi. Bu iki mesele üzerinde de 3 yıldan beri çok yoğun çalışıyoruz. Gastronomi ve arkeolojik zenginliğimiz bizi ön plana çıkaracak." diye konuştu.

Gaziantep mutfağının gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmesi için yapılan çalışmalara ve yaşanan zorluklara değinen Şahin, 500 çeşit sulu yemeği bulunan Gaziantep mutfağının zenginliğine dikkati çekti.

Şahin, gastronomi turizminin dünyada yükselen bir değer olduğunu vurguladı. Gastronomide iddialı olduklarını anlatan Şahin, kentin mutfağını tanıtacak mekanları çoğaltmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kentte dönemsel sıkıntılar yaşandığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Ben başkan olduktan sonra yaşadığımız, en son, bölgesel Suriye meselesi. 450 bin mülteci, bu kadar yüksek bir fedakarlık. Bir taraftan da buraya gelmeden önce oluşturulan negatif bir algı var. Bu şehir, bu ülke ve bu bölge bunu hak etmiyor. Zaman iş birliği, güç birliği ve ortaklık zamanı. Bunun sonunda ne olacak? Bunun sonunda memleket kazanacak, rekabet yönetilecek, sektör kazanacak. Bunun sonunda benim ülkemin insanının yaşam kalitesi ve benim hedeflerim yükselecek."

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural da belediyenin kentin turizmini canlandırma noktasında yaptığı çalışmalar ve kampanya hakkında bilgi verdi.

Öte yandan, turizm ve seyahat acentelerinden temsilciler, kentin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini de gezdi.

"Şimdi Gaziantep Zamanı" kampanyası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :