Silopi'deki terör saldırısı

Silopi'deki terör saldırısı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan 23 kişiden 9'u tedavilerinin ardından taburcu edildi- Yaralılardan 7'si Batman, Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'daki hastanelere sevk edilir

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 23 kişiden 9'u tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İlçe merkezinde akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının 10. Cadde'den geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Saldırıda yaralanan 5'i polis 23 kişiden, tedavileri tamamlanan 9'u Silopi Devlet Hastanesinden taburcu edildi.

Yaralı polislerden biri Diyarbakır Asker Hastanesine, 6 kişi de Batman, Mardin ve Şırnak'taki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Silopi Devlet Hastanesinde de 4 polis ile 6 aylık Yusuf Birlik, kuzeni 1 yaşındaki Yakup Birlik ve 7 yaşındaki Emirhan Sakar'ın tedavisi sürüyor.

Patlama sırasında babaannesi Halime Birlik'in kucağında olan 6 aylık Yusuf Birlik, çevreye saçılan bazı parçaların yüzüne isabet etmesi sonucu yaralandı.

- "Çocuklara nasıl kıydılar?"

Terör saldırısının küçük mağduru Yusuf bebek, her şeyden habersiz bir yandan emziği ile oynarken bir yandan da yüzündeki yaralara rağmen çevresine gülücük dağıtıyor.

Yusuf bebeğin yanından ayrılmayan annesi Özlem Birlik, gözyaşları içerisinde yaşadıkları korkuyu AA muhabirine anlattı.

3 çocuğu olduğunu, eşinin ailesiyle aynı evde oturduklarını belirten Birlik, olay sırasında kadınlarla damda bulunduklarını söyledi. Birlik, "Çocukların bazıları bahçede bazıları da evdeydi. Patlamayla sanki kıyamet koptu. Saldırıda kayınpederim, eltimin kızı ve komşumuzu kaybettik. Çocuklara nasıl kıydılar?" diye konuştu.

- Aynı adı taşıdığı torunu öldü, kendisi yaralandı

Çocukların Ekrem Birlik'e ait bahçede oynadıkları sırada patlamanın yaşandığı öğrenilirken, saldırıda hayatını kaybeden 4 yaşındaki Halime Birlik'in aynı adı taşıyan babaannesi ve kucağındaki 6 aylık torunu Yusuf Birlik de saldırıda yaralandı

Ağır yaralı olan babaanne Birlik, Silopi Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Batman'a sevk edildi.

Saldırıda başından yaralanan 7 yaşındaki Emirhan Sakar'ın babası Mithat Sakar da Silopi Belediyesinde çalıştığını, olayı çalıştığı sırada öğrendiğini anlattı.

Sakar, "Saldırıda oğlum ve 23 yaşındaki yeğenim yaralandı. Yeğenim bize misafir gelmişti. Her ikisi de bahçede bulunduğu sırada patlama olmuş." ifadelerini kullandı.

- "Bebek hayati tehlikeyi atlattı"

Terör saldırısında yaralanan 1 yaşındaki Yakup Birlik'in anne ve babasının da aynı saldırıda yaralandığı belirtildi.

Ağır yaralı olarak Silopi Devlet Hastanesine kaldırılan Birlik'in Başhekim Mehmet Ali Gök'ün de yer aldığı ekibin gerçekleştirdiği ameliyatla hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Yakup Birlik, buradaki tedavisinin ardından annesinin tedavi gördüğü Diyarbakır'daki hastaneye gönderilecek.

Başhekim Gök, patlamanın ardından hayatını kaybeden 4 kişi ve 23 yaralının ilk olarak hastanelerine getirildiğini kaydetti.

Ağır yaralıların başka hastanelere sevk edildiğini aktaran Gök, "Bizdeki en ağır yaralı 1 yaşındaki bebekti. Bağırsaklarında yırtık vardı. Onu başka yere sevk etme durumu yoktu. Onun için hemen ameliyata aldık. Bağırsakların yaklaşık 20 santimetresini aldık. Karaciğerlerinde de sorun vardı. Ameliyat iyi geçti. Bebek şimdi daha iyi. Bebek hayati tehlikeyi atlattı." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :