Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği Yeni hizmet binası açıldı

Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği Yeni hizmet binası açıldı

Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği yeni hizmet binası dualarla açıldı.

 

Sille kültürünü devam ettirilmesi ve yaşatılması adına 1991 yılında bugüne kadar hizmet veren Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneğinin Sille girişi Kombassan Villaları içerisinde yer alan yeni hizmet binası organize edilen mütevazı bir törenle ve Birinci Organize Sanayi Saray Camii İmam hatibi Ali Bitim Hocanın yaptığı dua ile hizmete açıldı.

Töreninin açılış konuşmasını yapan Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği Başkanı Hikmet Yanartaş “ Sillemiz5000 yıllık tarih, sanat ve kültürü bünyesinde barından, çok önemli değerlerin bulunduğu yüzyıllar boyu müslümanlar ile gayrimüslimlerin bir arada kardeşçe yaşadıkları, hoşgörü ve ticaret merkezi olarak, dini inanışların ve akrabalık ilişkilerinin ayrı tutulduğu. Sosyal faaliyetlerin, komşuluk ilişkilerinin büyük bir güven ve samimiyet içerisinde yaşandığı, sevgi, saygı ve hoşgörü temeline dayalı nadir bir yerdir.

İşte bu kültürün yaşatılıp devam ettirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması ve bugünkü dünyanın yaşam tarzına örnek teşkil etmesi açısından öneli olduğu düşünülerek 1991 yılında büyük bir özveri ve sıkıntılar içerisinde kurulan “ Silleyi kalkındırma ve tanıştırma derneği” o günden bugüne kadar imkânların elverdiği ölçü ve dayanışma ile hizmetine devam ettirmektedir. Bugün açılışını yaptığımız hizmet binamıza kavuşmamızdan dolayı sevinçli ve mutluyuz. Hizmet binamızın alınmasında maddi ve manevi destek veren tüm hemşehrilerimize şükranlarımızı arz ediyorum”dedi. Protokol konuşmaların ardından Sille ve Sille kültürüne hizmet verenlere kişilere plaket takdimi gerçekleştirildi. Törende son olarak Sille Musiki kültürümüzü devam ettirilmesi ve yaşatılmasında katkı da bulunan Sille Barana ekibinin müzik ziyaretiyle son buldu.

silleyi-kalkindirma-ve-tanistirma-dernegi-yeni-hizmet-binasi-acildi-(5).jpg