Silivri'deki Gezi Parkı odaklı eylemler davası

Silivri'deki Gezi Parkı odaklı eylemler davası

Eylemler sırasında, Silivri'de D-100 karayolunu trafiğe kapattıkları öne sürülen 26 kişinin yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Silivri'de Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında D-100 karayolunu kısa süreli trafiğe kapattıkları ileri sürülen 26 kişinin ''toplantı ve gösteri yürüyüşü kanuna muhalefet'' suçundan yargılanmasına devam edildi. 

Silivri 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Mert Sevimli, Coşkun Aksoy, İbrahim Orçin, Emre Yaşar Kahraman, Tarık Dirik, Süheyl Kırkıcı ve Tamam Köroğlu ile avukatları katıldı.

Mert Sevimli, daha önce savunma yapan arkadaşlarının beyanlarına katıldığını belirterek, "Suç işlediğimizi düşünmüyorum. Bir basın açıklaması yapıp, olayı sonlandırmıştık. Bu nedenle beraatimi istiyorum" dedi.

Avukat Metin İriz de müvekkillerinin demokratik haklarını kullandıklarından atılı suçu işlemediklerini savunarak, CMK'nın 193/2 maddesi uyarınca diğer sanıkların savunması alınmaksızın beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, askerlik görevini yapan sanıklar Berke Yükselen ve Zafer Orkun Sezgin'in ifadesinin alınması için ilgili kurumlara müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 5 Ocak 2016 tarihine erteledi.

 

- İddianameden

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olayları protesto amacıyla Silivri'de 15 Haziran 2013'te bin-bin 500 kişilik grubun toplandığını ve müzikli eğlence şeklinde protestoların başladığı anlatıldı. 

Toplanan grubun slogan attığı kaydedilen iddianamede, gruptakilerin D-100 karayolunu trafiğe kapatarak, toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet ettiği belirtildi. 

İddianamede, 26 sanık hakkında ''toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet'' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı