Silivri Tarım Fuarı

Silivri Tarım Fuarı

Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tarım Fuarı bu yıl üçüncü kez üreticileri ve tarım sektörü temsilcilerini bir araya getirdi

İSTANBUL (AA) - Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tarım Fuarı bu yıl üçüncü kez üreticileri ve tarım sektörünün çeşitli firmalarını bir araya getirdi.

Silivri'de yaşayan çiftçiler ve üreticiler Trakya bölgesinin en kapsamlı fuarı olan Silivri Tarım Fuarı’nda 70 firma temsilcisiyle bir araya geldi. Bugün başlayan ve 30 Ağustos Pazar gününe kadar sürecek olan Silivri Tarım Fuarı İstanbul ilinin de tek tarım fuarı özelliğini taşıyor.

Fuar, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi, Silivri Belediyesi Silkent AŞ, Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi, Silivri Ziraat Odası, Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği, Trakya Birlik (Yağlı Tohumlar), Silivri Köyleri Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ve Silivri Bal Üreticileri Birliği de katılımıyla gerçekleştirildi. Fuarda, ilçe genelinde üretilen tarım ürünleri de sergilendi.

Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara fuarda stantlarını gezerek üreticilerden bilgi aldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da fuarda yaptığı konuşmada, "Fuar, tarımın geleceğine bir başlangıç, bir milat olacağına ve tarımsal verilerin, envanterin konuşulacağı buradaki yapılabilirlik nedir, ileriye dönük çalışmalar neler olabilir, mevcut durum nedir, çıkış yolları nedir, nasıl taşırız bunun çalıştayı olacak. Çok önemli olacağını inandığım daha sonra tebliğleri yayınlanacak fuar belge olarak da tarihe geçecek" dedi.

Tarım fuarı ilk gün yoğun ilgi görürken, traktör, bitki çayları ve tohumları, bal çeşitleri, fidan tohumları gibi bir çok ürünün satışı yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı