Şili Cumhurbaşkanı Bachelet Viyana'da

Şili Cumhurbaşkanı Bachelet Viyana'da

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, resmi ziyaret kapsamında Viyana'ya gelen Bachelet ile görüştü- Fischer:- "Suriye'deki savaşı sona erdirmeliyiz. Mültecilerin adil şekilde Avrupa içinde dağılımı için çalışmalıyız"

VİYANA (AA) - Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Viyana'ya resmi ziyarette bulunan Şili Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet ile bir araya geldi.

Bachelet, Hofburg Sarayı'nda askeri törenle karşılandı. İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından basına görüntü veren Fischer ve Bachelet, ikili ve heyetler arası görüşmelere geçti.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Fischer ve Bachelet, ortak basın toplantısı düzenledi.

Fischer, yaptığı konuşmada, 2012'de Şili'yi ziyaret ettiğini belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin 1848'e dayandığını ifade eden Fischer, bağımsızlığa ulaştıktan sonra Şili'yi ilk tanıyan ülkenin Avusturya olduğunu kaydetti.

Fischer, iki ülke arasında  200 milyon dolar civarında olan ticaret hacminin, daha fazla artırılması gerektiğini ifade etti.

- "Suriye'deki savaşı sona erdirmeliyiz"

Sığınmacı krizine değinen Fischer, Almanya, İsveç ve Avusturya'nın en fazla mülteci kabul eden ülkeler olduğunu söyledi. 

Sığınmacıların, Avrupa için büyük problem oluşturduğunu belirten Fischer, sorunun çözülmesi için birlikte çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Hiçbir ülkenin tek başına sığınmacı sorunuyla başa çıkabilecek güçte olmadığına işaret eden Fischer, "Şimdiye kadar 800 bin sığınmacı ülkemizden geçerek Almanya'ya geçiş yaptı. Sığınmacı sorununu çözmemiz gerekiyor. Suriye'deki savaşı sona erdirmeliyiz. Mültecilerin adil şekilde Avrupa içinde dağılımı için çalışmalıyız" diye konuştu.

Bachelet ise iki ülke arasında enerji ve altyapı alanlarında iş birliğinin artırılmasını hedeflediklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı