Şileli Sporcular Barış Ve Dostluğa Kürek Çekecek

Şileli Sporcular Barış Ve Dostluğa Kürek Çekecek

Şile Kürek Takımı sporcuları, 24 Nisan'da Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleşecek Anzak Günü'nde Avustralyalı sporcularla yarışacak

İSTANBUL (AA) - Şile Belediyesi'nin desteği ve Şile Su Sporları Kulübü'nün girişimleriyle Şile Kürek Takımı sporcuları, 24 Nisan'daki Anzak Günü'nde barış ve dostluk mesajı vermek için kürek çekecek.

Gelibolu Yarımadası'nda, 100'üncü yılı nedeniyle büyük bir organizasyonla anılacak Anzak Günü'nde Şile Su Sporları Kürek Takımı, Anzak Koyu'nda Avustralyalı sporcularla yarışacak. Barış ve dostluk için kürek çekecek sporcular, yoğun bir antrenman döneminin ardından hazırlıklarını tamamladı.

Antrenmanları yakından takip eden Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, belediye olarak savaşların 100. yılında Anzaklarla birlikte anma törenine katılacaklarını belirterek, "Şile, Çanakkale Savaşları'nda çok şehit vermiş bir coğrafya. Törenler için şu an Avustralyalılar, İngilizler, İtalyanlar ve Yeni Zelandalılar ülkemizde misafir. Anmalarda barış, dostluk ve birlik mesajı vermek için Şile su sporları kulübümüzle birlikte 4 yıldır hazırlık yapıyoruz. Kürek takımımız, Avustralyalı sporcularla yapacakları yarışlarda ülkemizi gururla temsil edecek ve savaşların geride kalması için barış mesajı verecek" diye konuştu.

Yarışlara dört yıldır hazırlandıklarını belirten Şile Su Sporları Kulübü Başkanı Bahattin Reşid ise "Avustralyalı ve Türk profesyonel eğitmenler olarak, 4 yıllık çalışma neticesinde yetiştirdiğimiz yaklaşık 200 sporcudan 24'üyle birlikte tüm Gelibolu Yarımadası'nı iki günde kürekle dolaşarak yarışacağız. Anzakların her yıl düzenledikleri ilk çıkarmanın yapıldığı 24 Nisan gecesinde ise ilk kez 100 yıl önceki çıkarmayı canlandıracağız. Bu kez "dostluk ve barış" çıkarması olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı