Silah ve bakım eğitimi geliyor

Silah ve bakım eğitimi geliyor

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Türkiye’de ilk kez Beyşehir merkez, Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde bulunan endüstri meslek ve çok programlı liselerine silah eğitimi ve bakımı uygulama bölümlerinin açılacağını söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, nitelikli ve kalifiye eleman sıkıntısı yaşayan av tüfeği sektörü temsilcilerine yürüttükleri çalışmalarla bu sorunun aşılacağı müjdesini verdi. Akış, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Anamas Konukevi’nde katıldığı Beyşehir OSB toplantısında, Türkiye’de ilk kez Beyşehir merkez, Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde bulunan endüstri meslek ve çok programlı liselerine silah eğitimi ve bakımı uygulama bölümlerinin açılacağını söyledi. Akış, bu okullarda silah ve bakımı eğitimi alacak öğrencilerin sektörün yaşadığı kalifiye eleman sorununun çözümünde önemli katkı sağlayacağını bu konuda çalışma yürütüldüğünü belirtti.
Toplantıda, Beyşehir ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapan firmaların tamamının üretime geçtiği zaman ise yaklaşık 2 bin kişiye yeni iş istihdamı sağlayacağı belirtildi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda organize sanayi bölgesinde yaşanılan sorunlar ve uygulamada olan yeni teşvik kanunu masaya yatırıldı. Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapacak olan müteşebbislere teşvik kanunundan istifade etme süresinin 1 Nisan itibariyle son bulacağı anımsatılırken, yatırımcılara bu konuda elini çabuk tutması çağrısında bulunuldu. Toplantıda, sanayi bölgesine yatırım yapan firma sayısının giderek arttığına dikkat çekilirken, tahsisi yapılan parsellerden 5’inin üretimde, 7’sinin inşaat halinde, 21’inin ise proje aşamasında olduğuna vurgu yapılırken, sanayi bölgesinde bulunan Seydibey Tarım Ürünleri Fabrikası ile yapılan çalışmalar sonucunda doğalgaz alınabilmesi için protokol yapıldığı belirtildi.
Bundan dolayı kısa süre içerisinde doğalgazın faaliyete geçirilebilme imkanının bulunduğu anımsatıldı. Ayrıca, tahsisi yapılmayan 235 bin metrekarelik 26 parselin yeni yatırımcılarını beklediği belirtildi. Beyşehir’in av tüfeği ve mermer sektörünün önemli merkezlerinden birisi haline geldiğinin vurgulandığı toplantıda, organize sanayi bölgesine yatırım yapan fabrikaların üretime geçtiği zaman yaklaşık 2 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağlayacağı, halihazırda olanların ise 220 kişiye iş imkanı sunduğu kaydedildi.
Toplantının sonunda AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, sanayi bölgesine yatırım yapan firmaların temsilcilerinin yönelttiği soruları cevaplandırdı, aktarılan sorunları dinledi.
Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir OSB Müdürü Mutlu Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Beyşehir Sorumlusu Ali Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri 4.bölge Sorumlusu Memiş Kunt, Beyşehir OSB mütevelli heyeti ile sanayi bölgesine yatırım yapan firmaların temsilcileri katıldı. iha