Sıkışan kedi yavrularını kurtarmak için kedi taklidi yaptılar

Sıkışan kedi yavrularını kurtarmak için kedi taklidi yaptılar

Afyonkarahisar’da, bir otomobilin motor bölümüne giren kedi yavrularını çıkarmak için seferber olan mahalleli, kedi taklidi yaparak onları kurtarmaya çalıştı- Yavrulardan 2'si kurtarılırken, diğerinin çıkarılması için araç çekiciyle sanayiye götürüldü

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar’da bir otomobilin motor bölümüne giren kedi yavrularını kurtarmak için kedi taklidi yapan mahalle sakinleri, 2 yavruyu çıkarmayı başardı.

Marulcu Mahallesi’nde esnaflık yapan Nurettin Yaman’ın sahibi olduğu 03 AH 279 plakalı otomobilin motor bölümüne, 2 aylık oldukları tahmin edilen 3 kedi yavrusu girdi.

Otomobiline binen Yaman, aracı çalıştıramayınca kaputu kontrol etti ve burada sıkışan kedi yavrularını farketti.

Yaman ile esnaf ve çevredekiler kedilerin çıkmasını sağlamak için önlerine sucuk ve peynir koydu. Bu yöntemle başarılı olunamayınca bir esnaf kedi sesi çıkararak biraz daha görünür alana gelmesini sağladı.

Süpürge sapıyla kedilerden ikisini bulundukları yerden çıkaran vatandaşlar, motor bölümünde bir kedinin daha olduğunu ve hareketsiz durduğunu gördü.

Araç sahibi Yaman, aracı çalıştırması halinde kedi zarar göreceği için çekici çağırarak aracını sanayiye götürdü. Öldüğü belirlenen kedi yavrusu, tamirhanede aracın motor koruma demiri sökülerek çıkarıldı.

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurtarılan 2 yavrudan birinin mahalle esnafı tarafından sahiplenildiğini, bir ayağında ezilme olan diğerinin ise Afyonkarahisar Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü görevlilerine teslim edildiğini ve tedavisinin ardından hayvan barınağına götürüldüğünü aktardı.

Yavrulardan birinin ölmesine çok üzüldüğünü dile getiren Yaman, "İki kediyi kurtarmış olmak tesellimiz oldu." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :