Şike kumpasından hainspor çıktı!

Şike kumpasından hainspor çıktı!

Şike’de kumpas iddianamesinde FETÖ elebaşı Gülen’in futbol takımı kurarak taraftarları ele geçirme ve yaptığı alçak planlar İhsan Kalkavan ile aralarındaki konuşmalarda ortaya çıktı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan Şike’de Kumpas iddianamesinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in futbol takımı kurma hayali İhsan Kalkavan ile aralarındaki konuşmalarla deşifre oldu.  Kalkavan’ın Gülen’e “Hocam böyle bir şey yapsak, bir alternatif takım da var. Onu işlesek, bu işi ileriye götürürüz. 3-5 sene içinde, Ülker başladı, hani birinci oluyor, olmazsa ikinci oluyor. Öyle bir takımda var” dedi. 

Gülen ise “Ben de ona dedim bir araştırma yapın bir bakın, cemaat maliyetine bir bakalım. 
Çünkü bizim arkadaşlarımızda inanç vardır, yani oyun oynarken, sporda da başarılı olmayı cihatta başarı gibi canını dişlerine takar gerçekleştirirler, yani kalbi duruncaya kadar koşturur orada, çünkü o başarı hem milletin başarısıdır, hem cephenin başarısıdır, inanmış inşaların başarısıdır. Galatasaray’da 3-5 arkadaş var, bizi tanıyorlar, o üstün futbolcular transfer de edilebilir” dediği belirlendi. İşte o kirli ittifak:

Yıldırım Berlusconi’ye benziyor

İddianamede şike operasyonu öncesi Zaman'da yapılan toplantıya katılan gizli tanık Güneş’in ifadeleri ise şöyle: “Şerif Ali Tekaklan ‘Berlusconi İtalya’da bir futbol kulübü başkanıydı. Futbol sayesinde mafya olduğu bilinmesine rağmen futbol onun geçmişini sildirdi ve daha ileriye taşıyarak Başbakanlık da yaptı’ dedi. Tekalan daha sonra ‘Emniyetteki arkadaşlara söyleyelim. Şike yasası çıkıncaya kadar bir şablon oluştursunlar ve bu kişiler hakkında önleme dinlemesi yapsınlar ki her şeyi önümüzde hazır dursun’ dedi. Tekalan, Hidayet Karaca’ya, ‘Biz yapacağımız her infial oluşturacak olayda önce toplum dinamiklerini etkileyecek algı operasyonlarını oluştururuz’ dedi. 

Çaycım paşayı tutup getirir   

"İlhan İşbilen de Tekalan’ı dinledi, İşbilen, ‘Bu yapılacak olan bizim tarafımızdan yapılacağını kamuoyu söyleyecektir. Bunu da cemaat yaptırdı diye. Önlemini almak gerekir. Biz daha önce Balyoz ve Ergenekon hakimi veya savcıyı ayaklarına yollamamıza rağmen alamıyorduk. Şimdi bir paşayı benim çaycım kulağından tutup getirebiliyor” dedi. 

Avukatları 250 bin dolar aldı 

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, “Avukatlarım FETÖ ile bağlantılı Avukat Orhan Erdemli ve Nazif Aktaş’a bulmuşlar. Çıktığım ilk mahkemede bu avukatlar beni savundular ve tahliye oldum. Kulüp yönetimi pazarlık yaptılar ve savunma karşılığında 250 bin ABD dolarına anlaştılar” dedi.

Kalkavan: Ahirete bu yükle gitmem 

"Şerif Ali Tekalan ‘Emniyet somut belgeler koyar biz de televizyon ve gazetemize anında servis edersek operasyon yapılacak kulüplerin karşısındakiler de desteklenirse daha etkili olur’ dedi. Daha sonra Ekrem Dumanlı odaya girdi. Şerif Ali Tekalan daha sonra, ‘İhsan Kalkavan’a da bu hususu arz ettik. O da zamanı gelmişti. Gülen, yıllar önce bu vebali sırtıma vermişti. Ahirete bu yükle gitmem en azından diye bana söyledi’ dedi.  

Adalı 400 bin TL himmet verdi 

"Serdar Adalı ve ailesinden tahliye için gelen parayı alan kişi Ankara’daki askeri ve polis okullarıyla ilgili sorumlu imam Cemil Koca’dır. Para yüksek bir miktardı. Hatta Ömer Durak doları temin edemedi. Cemaate 400 bin TL himmet verdi.” 

Emre icazet almış Arif nikah kıymış!

FETÖ’nün eski futbol imamı Sait Alpsoy: “İsmail Demiriz, Uğur Tütüneker, Arif Erdem'in yanı sıra Hakan Ünsal, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk'un da içinde bulunduğu gruplara sohbet toplantıları yaptık. Arif Erdem bir tarihte bana kız arkadaşı ile birlikte geldi, o bayan ile evlenmesinin uygun olup olmayacağını danıştı. 2006 yıllarında Emre Belözoğlu’nun imam nikahını kıydım.” 

Gizli hocalık yapmamı istedi  

“Emre cemaatten hiçbir hizmet alamadıklarını, bundan dolayı herkesin uzaklaştığını anlattı. Kendisinin teklifi ile cemaate bilgi vermeden kendisinin ayarlayacağı toplantılarda hocalık yapmamı istedi". 

Aleyhinde beyanda bulunacaksınız

Mağdur İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun ifadesinde Hakim Mehmet Ekinci’nin kendisine “Aziz Yıldırım'ın şike yaptığını söylesin. Akşam evinde’ diye haber gönderdiğini iddia etti. Tahliye olduktan sonra Ekinci’nin kendisine “Bizim derdimiz Aziz Yıldırım’dı. Sen değildin" dedi. Mağdurlarından Ahmet Çelebi, cezaevinde iken Avukat Cemalettin Mutlu’nun kendisini ziyarete geldiğini belirterek, “Seni tahliye ettiririm. Ancak sen Aziz Yıldırım aleyhine beyanda bulunacaksın” dedi. 

Durdurma talimatı Gülen ve Uslu’dan  

İddianamede MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili Fetullah Gülen ve Emre Uslu tarafından talimat verildiği ortaya çıktı. İddianamede, MİT ve İHH yetkililerini dinleyerek yardım faaliyetlerinden haberdar olan kişiler, sahte delil ve ihbarlarla MİT ve İHH üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni uluslararası kamuoyu nazarında teröre yardım eden ülke konumuna düşürmeye çalıştıkları belirtildi. 

YPG bayraklı fotoğraflar delil 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington'daki düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü önünde protesto gösterilerine katılan örgütün firari ismi Emre Uslu’nun PKK ve PYD bayraklarıyla verdiği pozlar iddianameye delil olarak girdi.

Hilal Yıldırım-Akşam