Şike kumpasında kilit isim: Hidayet Karaca

Şike kumpasında kilit isim: Hidayet Karaca

Tahşiye kumpasının mimarı Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın, şike kumpasında imzası olduğu belirlendi.

Tahşiyeciler grubuna kurulan kumpasın baş aktörlerinden ve halen bu suçtan cezaevinde olan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın şike kumpasında da etkin rol oynadığı ortaya çıktı.

Şike kumpası soruşturması kapsamında ifade veren bir tanık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) önemli isimlerinin katıldığı gizli bir toplantıda yapılan planları anlattı.

Şike operasyonundan ve operasyonun merkezinde Fenerbahçe olacağından bahsedilen toplantıda, Hidayet Karaca'nın “Bu spor camiasını nasıl ele geçiririz?” diye sorduğu ortaya çıktı.

TEKALAN VE YEŞİL DE KATILDI

Bir dönem FETÖ içerisinde bulunduğunu anlatan tanık, o dönem Adana Belediye Başkanı'nın görevden alındığını, yerine Zihni Aldırmaz'ın başkan vekili olduğunu anlattı.

Aldırmaz'ın Gülen grubunda etkin bir isim olduğunu anlatan tanık, Aldırmaz'ın başkanlığı döneminde İstanbul'a gelerek Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'yi ziyaret ettiğini belirtti.

Bu ziyaret sırasında Hidayet Karaca, Fatih Üniversitesi eski Rektörü Şerif Ali Tekalan, Gazeteciler Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil gibi isimlerin bulunduğu bir toplantı yapıldığını anlattı.

MERKEZDE FENERBAHÇE OLACAK

Bu toplantıda Hidayet Karaca'nın “Bu spor camiasını nasıl ele geçiririz?” diye sorduğunu anlatan tanık, sohbet sırasında Şike Operasyonunun yapılacağından da bahsedildiğini ifade etti.

Tanık ayrıca Karaca'nın, kulüplere yönelik bir operasyon yapılacağını ve operasyonun merkezinde de Fenerbahçe'nin olacağını söylediğini belirtti.

MEDYA AYAĞININ BAŞINDA

Toplantıda şike operasyonunun medya ayağının tamamen Hidayet Karaca tarafından yürütüleceğinin söylendiğini ifade eden tanık, kalabalık ortamda bunu hemen hemen herkesin Hidayet Karaca'ya söylediğini vurguladı. Tanık, Karaca'nın da bu söylenenlere “Layıkıyla” diye cevap verdiğini kaydetti.

GÖREVLERİ BELLİ

Hidayet Karaca'nın kendisine “Serdal Adalı ile arasının nasıl olduğunu, cemaat yapısının Serdal Adalı'ya nasıl baktığını” sorduğunu belirten tanık, kendisinin de bu konuşmadan kaynaklı olarak Serdal Adalı'nın da tutuklanacağını anladığını ifade etti.

Tanık, Hidayet Karaca'nın enformasyon ve dezenformasyon görevinin olduğunu, bu konuşmaların kendisinin tamamen tesadüfen yaptığı bir ziyaret esnasında gerçekleştiğini söyledi.

Söz konusu toplantı sebebiyle Hidayet Karaca da Şike kumpası dosyasında şüpheli oldu. Karaca, Tahşiye kumpası dosyası kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

YENİ ŞAFAK