Siirt'te yaylalardan toplanan yabani sarımsak tezgahta

Siirt'te yaylalardan toplanan yabani sarımsak tezgahta

Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların ardından güvenliğin sağlandığı Herekol ve Çemikare yaylalarından topladığı yabani sarımsak tezgahlarda satışa sunuldu- Esnaf Uluz:"Korkumuz yok. Huzur bambaşka bir şey, içimiz rahat bir şekilde ürünlerim

SİİRT (AA) - Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların ardından vatandaşların güvenli bir şekilde çıktıkları Herekol ve Çemikare yaylalarından yalnızca 20 gün boyunca toplanan yabani sarımsak tezgahlarda yerini aldı.

Kentte kilogramı 5 ile 10 liradan alıcı bulan ve Kürtçe "soryaz" olarak adlandırılan yabani sarımsak, bulgur pilavına katılarak tüketilebildiği gibi pidesi de yapılıyor.

Esnaf Muzaffer Uluz, yayladan kayalık alanlardan topladığı sarımsağa ilginin fazla olduğunu, ürünü il dışına da gönderdiklerini dile getirdi.

Uluz, "Gerçekten bambaşka bir tadı var. Bu ot kayalık alanlarda yetişince tadı daha güzel oluyor. Huzurun gelmesiyle yaylalara çıkabilmenin tadı bir başka. Korkumuz yok. Huzur bambaşka bir şey, içimiz rahat bir şekilde ürünlerimizi topluyoruz." dedi.

İstanbul'dan memleketi Siirt'e gelen Şakir Çelik, 13 kilogram sarımsak aldığını belirterek, "Tandır ekmeğinin arasına koyuyoruz, bulgur pilavı ve benzeri yiyeceklerin içine katıyoruz. Her yıl bu mevsimde bir nevi şifa kaynağı olan bu otu ailecek tüketiyoruz ve çok seviyoruz." diye konuştu.

.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :