Siirt'te terör örgütüne ait yasa dışı yapıların yıktırılması

Siirt'te terör örgütüne ait yasa dışı yapıların yıktırılması

Pervari ilçesinde terör örgütü PKK'nın, sözde mahkeme ve eğitim amaçlı kullandığı belirlenen yapılarda yıkılmadan önce çekilen görüntüler ortaya çıktı- Görüntülerde, mescit gibi dizayn edilen yapıda, çok sayıda yatak ile teröristlerin fotoğraflarının yer

SİİRT (AA) - Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütü PKK'nın sözde mahkeme ve eğitim amaçlı kullandığı yapılar ile yıkılmasına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri, Yazlıca Dağı eteklerinde, Cemikari Yaylası bölgesinde 14 Kasım'da düzenlenen operasyonla yıkımı gerçekleştirilen yasa dışı binalara ilişkin görüntüler kaydetti. 

Yıkım öncesinin de yer aldığı görüntülerde, 3 ayrı bina ve mescit gibi dizayn edilen yapıya iş makinesiyle müdahale edilmesi yer alıyor.

Görüntülerde, mescit gibi dizayn edilen yapıda çok sayıda yatak ile teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı köşe dikkati çekiyor.

Teröristlerin fotoğraflarının önüne mumlar bırakıldığı, bu köşenin hemen yanındaki bir bölümün minber gibi tasarlandığı objektiflere yansıyor.

Kitaplıktaki örgütsel dokümanlar ile masa ve sandalyelerden oluşturulan bölümün de kaydedildiği görüntülerde bu alanda dağ kadrosuna götürülecek çocuklara eğitim verildiği değerlendiriliyor.

- Mezarlık dışındaki yapılar yıktırılmıştı

Yazlıca Dağı (Herekol) eteklerinde, Cemikari Yaylası bölgesinde terör örgütü PKK'nın kanun ve yasalara aykırı sözde mezarlık oluşturduğu, mezarlık çevresine yasa dışı inşa edilen binalarda sözde mahkemeler kurarak vatandaşları sorgulayıp cezalandırdığı, köylüleri tehdit ve taciz ettiği, yapıları eğitim amaçlı kullandıkları bilgisi üzerine 14 Kasım'da bölgede operasyon düzenlenmişti. Yasa dışı inşa edilen binalar, mezarlara dokunulmadan yıkılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı