Siirt'te şehitler için mevlit okutuldu

Siirt'te şehitler için mevlit okutuldu

SİİRT (AA) - Siirt'te şehit olan 8 asker ve 2 köy korucusu için mevlit okutuldu.Siirt-Pervari karayolundaki mayınlı saldırıda şehit düşen 8 asker...

SİİRT (AA) - Siirt'te şehit olan 8 asker ve 2 köy korucusu için mevlit okutuldu.

Siirt-Pervari karayolundaki mayınlı saldırıda şehit düşen 8 asker ve önceki gün Şirvan ilçesine bağlı Oya köyünde nöbet dönüşü geçirdikleri trafik kazasında şehit olan 2 korucu için, Valilik tarafından Çarşı Camisinde ikindi namazı sonrası mevlit programı düzenlendi.

Programa, Vali Mustafa Tutulmaz, Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Akçakale, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlidin ardından İl Müftüsü Faruk Arvas, kentteki Kur'an kursularında okunan 76 Hatmi Şerifin duasını yaptı. 

Vali Tutulmaz, yaptığı konuşmada, programı okunan hatimlerin şehitlerin manevi ruhlarına hediye etmek için organize edildiğini belirterek "Ülkemizin maruz kaldığı ve son zamanlarda artış gösteren terör olaylarında ülkemizin dört bir yanında ve özellikle bölgemizde görevleri başında şehit düşen kolluk güçlerimizin aziz mensupları ve geçici köy korucuları ile diğer kamu mensuplarının manevi ruhlarına hediye edilmek üzere, program düzenledik" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı