Siirt'te ilk kalp pili ameliyatı

Siirt'te ilk kalp pili ameliyatı

Şırnak'taki terör olayları nedeniyle Siirt'e yerleşen Ali Acer, Siirt Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen ilk kalp pili ameliyatıyla sağlığına kavuştu

SİİRT (AA) - Şırnak'taki terör olayları nedeniyle Siirt'e yerleşen Ali Acer, Siirt Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen ilk kalp pili ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Teröristlerin açtığı ateş sonucu evleri hasar gören ve Siirt'teki yakınlarının yanına yerleşen Acer, kalp yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Ameliyatı yapan Kardiyoloji Uzmanı Çağdaş Kaynak, yaptığı açıklamada, 8 ay önce açılan anjiyo ünitesiyle kardiyoloji alanındaki yeniliklerin devam ettiğini belirtti.

Sekiz ayda 400 hastaya anjiyo yaptıklarını dile getiren Kaynak, "Bunlardan 200'ü acil kalp krizi hastalarıydı bunlara müdahale ettik. Bugün de Siirt için bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 70 yaşındaki kalp yetmezliği bulunan hastamıza, şok özelliği olan kalıcı kalp pilini yerleştirdik. Bu cihaz, özellikle bu tür hastalardaki ani kalp ölümlerini önlemek açısından sigorta fonksiyonu görüyor. Devlet hastanesi şartlarında bu kadar önemli işlemi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Acer de terörden kaçıp Siirt'te yerleştiklerini, burada devletin her konuda kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, "Allah devletimize zeval veresin" dedi.

Acer, "Sağlığım iyi. Ameliyat iyi geçti Allah'a çok şükür. Şırnak’tan geldik 10 gündür hastanedeyiz, bedava yatıyoruz, ekmek bedava veriliyor. Devletimiz çok iyi." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :