Siirt’te FETÖ davasının görülmesine devam edildi

Siirt’te FETÖ davasının görülmesine devam edildi

Siirt’te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) davasının görülmesine tanık ifadeleriyle devam edildi

Siirt’te aralarında rütbelilerin de olduğu 79'u tutuklu, 320 eski askerin yargılandığı FETÖ/PDY davasının görülmesine devam edildi. Duruşmaya tanık olarak ifade veren eski Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın meydanlara inin çağrısı üzerine abdest alarak valilik önüne gittiğini aktardı. Gül, "O gece bir kalkışmanın olduğunu televizyonda öğrendim. Hatta Başbakan çıkıp 'Bu bir kalkışmadır, ucunda ölüm bile olsa kabullenmeyiz' dedi. Hemen abdest alıp meydana indik. Bilhassa Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a yönelik yaşanan bu darbe girişimi karşısında Tüm Türkiye olarak dimdik durduk. O gece Cumhurbaşkanımızın bağlandığı bir televizyonda ‘Sokağa inin’ çağrısı karşısında bir an bile tereddüt etmedik. Hemen şehrin en kalabalık caddesi Güres'ten valilik önüne geldim. Asker anonsunda ‘Bu bir darbedir çekilin’ denilmesine rağmen, ölüm pahasına çekilmedik. Daha sonra üzerimize uçaksavar mermileri patlatmalarına rağmen dik durduk geri adım atmadık. Valiyi de vermedik" dedi.

Eski AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş da bir kalkışma olduğunu televizyonda öğrendiğini belirterek, "Hemen AK Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu'nu aradım. Bana parti önünde toplanıp valiliğin önüne doğru gideceklerini söyledi. Ben de vakit kaybetmeden parti önüne daha sonra da kalabalıkla Siirt Valiliği önüne geldim. Askerler valiliği kuşatma altına almışlardı. Aynı zamanda gelişmeleri sosyal medya aracılığıyla öğrenmeye çalışıyorduk. Oraya gelenler ellerinde Türk bayraklarıyla gelmiş vatanını milletini seven milli iradeye sahip çıkan insanlardı. Valiliği girmeye çalışanlara engel olmaya çalıştı. Üstümüze de zırhlı araçlardan ateş açılıyordu. Bir yanda da valilik binasına girmeye çalışan askerler bizi dipçikle sıkıştırıyordu. Her şeye rağmen geri adım atmıyorduk. Biz canımızı feda etmek için gitmiştik" diye konuştu.