Siirt'te bin kişi iftarda buluştu

Siirt'te bin kişi iftarda buluştu

Siirt'in Baykan ilçesinde aralarında terör saldırıları nedeniyle Şırnak ve Cizre'den kaçan ve ilçeye yerleşen vatandaşların da bulundğu yaklaşık bin kişi iftarda bir araya geldi

SİİRT (AA) - Siirt'in Baykan ilçesinde verilen iftar yemeğinde, aralarında terör mağdurlarının da bulunduğu yaklaşık bin kişi buluştu.

Hayırsever vatandaş tarafından bir okulun bahçesinde verilen iftara, Kaymakam Mehmet Kocabey, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, terör saldırıları nedeniyle Şırnak ve Cizre'den kaçan ve ilçeye yerleşen vatandaşların da bulunduğu birçok kişi katıldı.

Organizasyonda yer alan hayırseverlerden eski AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye yerleşen terör mağdurlarının da aralarında bulunduğu birçok kişiyle aynı sofrada buluştuklarını söyledi.

Ramazanın barış ve kardeşlik ayı olduğunu belirten Sevgili, iftar sofralarının birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olduğunu ifade etti.

İlçe sakinlerinin programa yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Sevgili, şöyle konuştu:

"Bu etkinlikler inşallah gelişerek devam eden etkinliklerdir. Bu ramazanın ve önümüzdeki Ramazan Bayramı'nın bütün İslam alemine, ümmete hayırlara vesile olmasını diliyorum, memleketimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bölgemizdeki bu olayların bir an önce son bulmasını, devletimizin, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde nice ramazanlara kavuşmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Program, İlçe Müftüsü Hamit Albayrak'nin yaptığı duanın ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :