Siirt'in güzellikleri amatör fotoğrafçıları büyülüyor

Siirt'in güzellikleri amatör fotoğrafçıları büyülüyor

Fotoğrafçılık kulüplerine üye gençler, gruplar halinde her hafta Siirt'in farklı bir mekanında çekim yaparak, görüntüleri sosyal medyadan paylaşıyor- Gençlik Merkezi Müdürü Tekin:- "Bugüne kadar malum terör olayları nedeniyle bir türlü güzellikleriyle ön

SİİRT (AA) - Siirt'te, amatör fotoğrafçılar, kentin tanıtımına destek amacıyla doğal ve tarihi güzellikleri fotoğraflayarak sosyal medyadan paylaşıyor.

Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Siirt Valiliğine bağlı Gençlik ve Kültür Evi bünyesinde faaliyet yürüten fotoğrafçılık kulüpleri, kentin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla her hafta farklı bir mekana yürüyüş gerçekleştiriyor.

Hafta sonları toplanan 50'yi aşkın genç fotoğrafçı, her hafta kentin tarihi ve turizm alanlarına dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenliyor.

Kent merkezinde tarihi Ulu Cami, Siirt evleri ve Tillo ilçesinde Kaletül Üstad Tepesi ziyaretinin ardından doğa güzelliği ile bilinen Botan Vadisi'ne yüksekten hakim bir noktada bulunan Rasıl Hacar'ı (Deliklitaş) görüntüleyen amatör fotoğrafçılar, çektikleri görselleri sosyal medyada paylaşarak kentin tanıtımına katkı sunuyor.

Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin, fotoğraf kulüplerinde eğitim gören genç fotoğrafçılarla kentin turizm alanlarına dikkat çekmek amacıyla her hafta yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bölgenin terörle değil turizmle dikkat çekmesi için farklı sosyal aktivite çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Kentimiz bölgenin doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla zengin bir yerdir. Bugüne kadar malum terör olayları nedeniyle bir türlü güzellikleriyle ön plana çıkmadı. Kentimizin turizm alanlarına dikkat çekmek istiyoruz. Bunun için 60 kişiden oluşan fotoğrafçı grupları her hafta bir tarihi mekana yürüyüp, çektikleri fotoğrafları sosyal medyada yayınlayarak kentin doğa ve tarihi alanlara dikkat çekiyorlar."

Fotoğrafçılık Kulübü Eğitmeni Ahmet Yıldız da 60 kişilik bir grupla Siirt'in doğa harikası Deliklitaş'ta çekim yaptıklarını söyledi.

Fotoğrafçılık Kulübü olarak bünyelerindeki öğrencilerle bir araya gelip doğa harikası yerlerde çekim yapmak istediklerini dile getiren Yıldız, "Bunu yapmamızdaki amaç, Siirt’in doğa güzelliklerini çevremizdeki insanlara fotoğraflarımızla anlatmaktır." dedi.

- "Ön yargılarımı kırdım"

Fotoğrafçı Özge Kılıç da İzmir'den geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Daha önce Ankara'dan hiç doğuya geçmemiştim. Siirt'te öğretmen olarak atandım ve burayı görmüş oldum. Ön yargılarım vardı, onları kırmış oldum. Güneydoğu daha çok terörle anılan bir bölgeydi. Ama gezecek çok güzel yerleri var. Doğası çok güzel, insanı, halkı çok güzel, sıcakkanlılar. Diğer atanmak isteyen arkadaşlar burayı yazabilirler, çok memnunuz."

Öğretmen Sibel Otamış da Siirt'in tarihi mekanlarını çekmek için fotoğrafçılığa amatör olarak başladığı ve arkadaşlarıyla etkinliklere katıldığını anlattı. Otamış, "Fotoğrafçılık kulübü sayesinde yeni yerler gördük ve yeni insanlar tanıdık, bununla beraber Siirt’in doğa güzelliklerini keşfetmeye başladık. Kimsenin aklına soru işareti gelmeden Siirt’in ve Güneydoğu'nun güzelliklerini keşfedebilirler." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :