Siirt Tanıtım Günleri

Siirt Tanıtım Günleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:"Siirt, hükümetimizin ilan ettiği yeni kalkınma programına dahil olan 23 ilden bir tanesi. Bu kalkınma programı bir hayli cazip. Bu cazibe merkezleri programı, belli bir şehri cazibe merkezi kılmaktan ziyade, bölgeyi

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Siirt, hükümetimizin ilan ettiği yeni kalkınma programına dahil olan 23 ilden bir tanesi. Bu kalkınma programı bir hayli cazip. Bu cazibe merkezleri programı, belli bir şehri cazibe merkezi kılmaktan ziyade, bölgeyi cazibe merkezi kılmak adına yapılmış bir çalışmadır." dedi.

Aktay, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Siirt Tanıtım Günleri'nin açılışında yaptığı konuşmada, şehirlerin kendilerini tanıtmak için çeşitli etkinlikler yaptığını ve bu etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Siirt'teki toplumsal değişim üzerine incelemeler yaptığını hatırlatan Aktay, kentin önemli değişimler kaydettiğine dikkati çekti.

Siirt'in farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Aktay, kentin üç dilli bir şehir olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 2002 yılından itibaren çok büyük bir gelişim atağına geçtiğine işaret eden Aktay, "Siirt, hükümetimizin ilan ettiği yeni kalkınma programına dahil olan 23 ilden bir tanesi. Bu kalkınma programı bir hayli cazip. Bu cazibe merkezleri programı, belli bir şehri cazibe merkezi kılmaktan ziyade, bölgeyi cazibe merkezi kılmak adına yapılmış bir çalışmadır." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Aktay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile "Siirt Tanıtım Günleri" etkinliğinin açılış kurdelesini keserek, stantları gezdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :