Siirt Belediyesi karla mücadele hazırlıklarını tamamladı

Siirt Belediyesi karla mücadele hazırlıklarını tamamladı

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan belediyede, karla mücadele çalışmasında 50 personel görev alacak- Belediye ve emniyet ekipleri, kent merkezinde çalışmalarını koordineli yürütecek

SİİRT (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, karla mücadele için hazırlıklarını tamamladı.

Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla, kentte herhangi olumsuzluğun yaşanmaması ve trafik akışının sağlanması amacıyla karla mücadele çalışmalarını, geçmiş yıllara göre sayıları 3 kat artırılan ekip gerçekleştirecek.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentteki trafik akışını sağlarken, belediye personeli de yolda tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını yürütecek.

Belediye ekipleri, il merkezi dışında İl Özel İdaresi ve Karayolları çalışanlarına da destek verecek. Ekipler, ihtiyaç duyulduğunda, kapanan köy yollarını açmak için çalışacak.

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Yener Tanık, yaptığı açıklamada, karla mücadele hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Karla mücadelede görev yapacak ekibin güçlendirildiğini ifade eden Tanık, şöyle konuştu:

"50 personelle kışa hazırız. Önlemlerle beraber inşallah bu kış halkımız sıkıntı yaşamayacak. 80 tona yakın tuzumuz var. O konuda ihtiyacımız yok, geçen yıla oranla 3 katını depoladık. Siirt İl Özel İdaresi, Karayolları ve ilçe belediyeleriyle de irtibattayız. Onların da makine parkının bütün listeleri bizde mevcut. Eksik kaldığımız yerlerde destek alacağız, onların da eksik kaldığı yerlerde biz destek vereceğiz. Bu şekilde koordineli çalışıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :