Şiirin sultanları belirlendi... Mona Roza 1. oldu

Şiirin sultanları belirlendi... Mona Roza 1. oldu

TYB İstanbul Şubesi'nin düzenlediği etkinlikte Cumhuriyet döneminin en sevilen 12 şiiri, internet üzerinden yapılan oylamaya belirlendi. Oylamada Sezai Karakoç'un Mona Roza şiiri birinci seçildi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Şiir Günleri etkinliği kapsamında, Cumhuriyet döneminin en sevilen 12 şiiri belirlendi. Etkinlik kapsamında Cumhuriyet döneminin en sevilen 12 şiiri, onikisiir.com adresinde 16 bin katılımcının oylarıyla belirlendi. Oylamada Sezai Karakoç'un Mona Roza (Tek Gül) şiiri Cumhuriyet döneminin en sevilen şiiri seçildi.

İŞTE EN ÇOK SEVİLEN 12 ŞİİR

Etkinlikte belirlenen en sevilen 12 şiir şöyle: Sezai Karakoç - Mona Roza, Attila İlhan - Ben Sana Mecburum, Ahmed Arif - Hasretinden Prangalar Eskittim, Necip Fazıl Kısakürek - Kaldırımlar, İsmet Özel - Amentü, Turgut Uyar - Göğe Bakma Durağı, Abdurrahim Kakaroç - Mihriban, M. Akif Ersoy - Çanakkale Şehitlerine, Sezai Karakoç - Sürgün Ülke, Yahya Kemal Beyatlı - Sessiz Gemi, Necip Fazıl Kısakürek - Sakarya Türküsü, Erdem Beyazıt - Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair.

İŞTE MONA ROZA