Şiir okuma hayallerini 60'lı yaşlarında gerçekleştirdiler

Şiir okuma hayallerini 60'lı yaşlarında gerçekleştirdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan seferberlik kapsamında Çorum'da açılan kursta okuma yazma öğrenen kursiyerler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında şiir okuyarak, çocukluk hayallerini gerç

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan seferberlik kapsamında açılan kursta okuma yazma öğrenen kadınlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte şiir okuyarak, çocukluk hayallerini gerçekleştirdi.

Kent merkezindeki İsmail Kakaç İlkokulu'nda bayram nedeniyle program düzenlendi. Programda ilkokul öğrencileri çeşitli gösteriler yaparken, okuma yazma seferberliği kapsamında okul bünyesinde açılan kursta eğitim gören kadınlar da torunlarıyla birlikte şiir okudu.

Kursiyerlerden 61 yaşındaki Medine Gümüş ile 63 yaşındaki ablası Neşade Gümüş ve 68 yaşındaki Gülümser Olukçu, okudukları şiirle kutlama etkinliğinin gözdesi oldu.

- "Hayalimi gerçekleştirdim"

Kursiyerlerden Neşade Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, törenlerde şiir okuyan çocukları gördükçe kendisinin de şiir okumaya heveslendiğini, ancak okula gitmediği için şiir okuyamadığını söyledi.

Seferberlik kapsamında açılan kurs sayesinde okuryazar olduğunu ifade eden Gümüş, "Okul müdürümüze, 23 Nisan bayramında şiir okumak istediğimizi söyledik. O da bizim bu hayalimizi gerçekleştirmemize izin verdi. Kendisine teşekkür ederim." dedi.

Okuma yazma kursunun kapanmasını istemediğini, okumayı daha iyi öğrenerek gelecek yıl yine şiir okumak istediğini dile getiren Gümüş, "Kursu düzenleyenlerden Allah razı olsun. Onların sayesinde hayalimiz gerçek oldu. Ben diploma alana kadar kursa devam etmek istiyorum. Sonra ehliyet de alacağım. Şiir okuma hayalimi gerçekleştirdim, şimdi de diploma ve ehliyet hayalimi gerçekleştirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Medine Gümüş de okuryazar olmadığı dönemde şiir okuyan çocukları gördükçe şiir okumak için istek duyduğunu belirterek, "Okuma yazma bilmediğim için şiir okuyamıyordum. Allah razı olsun bu kursun açılmasına vesile olanlardan. Şimdi okumayı yazmayı öğrendik ve şiir okuyabiliyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :