Şiir akşamları  Aydınlar Ocağı’nda yaşandı

Şiir akşamları Aydınlar Ocağı’nda yaşandı

Arif Nihat Asya’dan Necip Fazıl’a, Nazım Hikmet’ten Yaşar Oğuzcan’a, Monoliza’dan Kaldırımlar’a varıncaya kadar birbirinden güzel şiirleri davudî sesiyle yorumlayan şâir Hidâyet Çakır, en güzel şiir akşamlarını Aydınlar Ocağı’nda yaşattı

Konya Aydınlar Ocağı’nın bu haftaki Selçuklu Salı Sohbetleri’nde, “Şiir Dinletisi” yer aldı.

Davudî sesiyle ve ezbere okuduğu şiirleriyle tanınan şâir Hidâyet Çakır, Türkiye’nin yetiştirdiği usta şairlerin birbirinden güzel şiirlerini müzik eşliğinde yorumladı.  Şiire doyan ve ozanların söylediği türküler ile ilahileri severek dinleyen katılımcılardan büyük alkış alan şair Hidayet Çakır, kendisine bu imkânı tanıyan Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü’ye en kalbi teşekkürlerini sundu.

“HER GECE KAPIMI ÇALAR GÖZLERİN”

İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen şiir dinletisine başlamadan önce araştırmacı-yazar Zeki Oğuz, şâir, yönetmen ve oyuncu Hidayet Çakır’ın biyografisi hakkında kısa bilgi verdikten sonra kişiliği hakkında hatıralarını paylaştı. Şiir akşamına, son zamanda TRT’de çok çalınan “Her gece kapımı çalar gözlerin’ şiirini okuduktan sonra Aydınlar Ocağı’nın Şair Çakır, gösterilen slayt sunumunda kendisini daha yakından tanıma fırsatı bulan dinleyicilere; Yunus Emre’nin şiirlerini yorumladı. Bir âşık ile ozan İbrahim Demirtaş, sazları ve sözleriyle şair Çakır’ın şiirlerine eşlik ettiler. Şair Hasan Ukdem’in 1993’te yazdığı şiirlerini klip halinde perdeye yansıtılan resimler eşliğinde yorumlayan Çakır, Necip Fazıl’ın “Kaldırımlar” şiirini sunum olarak paylaştıktan sonra Sezai Karakoç’un “Mona roza siyah güler ak güller” şiirini okudu. Sunuculuğunu Mine Çakır’ın yaptığı ve bir buçuk saat süren şiir dinletisinde Âşık Salihî, “Beni gurbet elinden kurtar Allah’ım Allah’ım!” adlı şiirini okudu. Program, şair Çakır’ın kendi yazdığı “Bekleyiş, sabır ve tahammül” adlı şiirini yorumlamasıyla sona erdi. Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Hidayet Çakır’a kitap hediye ettikten sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

siir-aksamlari--(3).jpg