Sigortadaki artı  A+ Sigorta’da

Sigortadaki artı A+ Sigorta’da

‘Sigortanda artın var’ sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren A+ Plus Sigorta Aracılık Hizmetleri firması sahibi Serdar Ilıkçay, “Beğenilen ve güven duyulan sigorta acentesi olmayı başardık” dedi

A+ Plus Sigorta’nın kuruluğu 2016 yılında bu güne gelişini anlatan Serdar Ilıkçay, sektördeki hedeflerini anlattı. Sigorta sektörüne yeni bir soluk getirmeye amaçladıklarını söyleyen Ilıkçay, “Amacımız sektörde en beğenilen ve güven duyulan Sigorta acentesi olmaktır. Hedefimizde müşterilerimizin ve Sigorta şirketlerinin memnun olduğu butik bir acente olabilmekti. Bunu da çok kısa sürede başardığımızı düşünüyorum. Yapı olarak esnek bir yapı kurup müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre ihtiyaç duyduğu teminatları uygun Sigorta şirketlerinden sağlayarak müşterilerimizin risklerini teminat altına aldık. Piyasa şartları ile daha uyumlu hareket etme kabiliyetimiz var. Teminatları müşterilerimize özel olarak bekliyoruz ve Sigorta şirketlerinizden gerekli desteği alıyoruz. Hem bireysel hem kurumsal tarafta çok iyi, kaliteli ve bilinçli yeni müşterileri  portföyümüze kattık ve katmaya devam edeceğiz. Müşterilerimizin bizlere güvenmesi ile ulaşamamış gerek hacme 2yıl gibi kısa bir sürede ulaşmayı başardık. Bu vesile ile değerli müşterilerimize teşekkürlerimizi sünüyorum” dedi.

a-plus-sigorta--(14).jpg

7/24 MÜŞTERİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Sigorta sektörünün önemli bir noktası olan hasar kısmı ile ilgili çalışmalarını anlatan Ilıkçay, Acenta olarak müşterilerin 7/24 yanlarında olduklarını söyledi. Kaza durumlarında meydana gelen hasarları konusunda uzman ekiple takip edildiğini söyleyen Ilıkçay, “Hasar anında hasar konusun da uzman arkadaşlarımız müşterilerimiz ile hasar anından hasar sürecinin sonuna kadar daima diyalog halinde olup, eksiksiz bir şekilde müşterilerimizin hasar Ödemesinin yapılmasını sağlamaktayız. Sigorta şirketleri ile kurmuş olduğumuz yakın ilişki ve güven unsurunu en üst seviye çıkarmamızdan dolayı hem teminat hem hasar ödemesi konularında acenteliğimizin daima yanımızda oldukları için onlara da teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

a-plus-sigorta--(5).jpg

GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Sigorta sektöründe motor branşının üretimdeki ağırlığı son 10 yılda aynı oranda seyrettiğini söyleyen Serdar Ilıkçay, kasko ve trafik sigortasında değişen oranları söyledi. Ilıkçay, “Bu süre zarfında toplam pastada kasko yüzde 33ten yüzde 15 e düştü. Trafik ise yüzde 14 ten yüzde 32ye çıktı. Bu da sektörümüzde insanların kasko yaptırmaktan vazgeçtiğini bununda sebebinin sektörümüzdeki tecrübesiz veya kendimizi geliştirmediğimizden dolayı kasko müşterilerinin yaşamış olduğu sıkıtının etkisi büyüktür. Acenteliğimiz olarak çalışanlarımızın bilgilerini daima güncel tutmak ve değişen kanunlara göre çalışanlarımızı eğitimlerini uzman kişilerden eğitimler almasını sağlıyoruz. Sektörümüzde devletin Nisan ayında yapmış olduğu müdahale ile tavan prim uygulamasını devreye sokmuş olup, mağdur olan vatandaşımızın mağduriyetini gidermeye çalışması sektörümüzün için yeni bir yola girmesine neden olmuştur. Acenteliğimiz olarak da kısa bir sürede kendimizi tekrardan bu uygulamaya göre dizayn etmiş bulunmaktayız. Bu Acenteliğimiz gelişime ve değişime her zaman her koşulda açık olması müşterilerimizin memnuniyetini artırması ile mağduriyet yaşamasının da önüne geçmektedir” dedi.

a-plus-sigorta--(9).jpg

KASKO YAPTIRIN!

Araçlarda kasko yaptırılmasının önemini anlatan Ilıkçay, “Kasko yaptırmanın gerekliliği araç sahibi olduğunuz an itibariyle başlamaktadır. Her ne kadar kasko poliçesi almak ilgili kanuni bir yaptırım olmasa da, hem aracınızı hem cebinizi güvenceye almak için, bir araç sahibi olarak yaptırmanız gereken mutlak şeylerden biri de amaca uygun bir kasko poliçesi satın almaktır.

Kasko poliçesi yaptırırken araç kasko değeri konusunda bilinçli olmak gerekmektedir. Çünkü sıfır veya ikinci el aracınızın sigortalanması, ikinci el araç satış fiyatının belirlenmesi, ikinci el araç kredisi alınması, hasar ödemelerinin yapılması gibi durumlarda araç kasko değeri temel alınmaktadır.

Araç kasko değeri, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) tarafından 1987 yılından bu yana yayınlanan, kasko değer listesi ile belirlenmektedir. Her ay güncellenen ve son 15 yıllık araçların yer aldığı bu listede tüm araçlar cinsi, markası, modeli, üretim yılı gibi kriterlere göre sıralanmaktadır. Araç kasko değer listesindeki miktarlar, ayrıca motorlu taşıtlar vergisi için de baz oluşturmaktadır. Söz edilen kriterler araç kasko değerleri kasko bedeli için sadece ana kaynak niteliğinde olup, gerek sigorta şirketlerinin çalışma prensipleri, gerekse aracın ve ruhsat sahibinin kendine has özellikleri, nedeniyle değişkenlik göstermektedir. Yani araç kasko değeri standart olarak ilgili kurumca her ay yayınlanmakta ancak yapılacak kasko sigortasının poliçe bedeli araca, ruhsat sahibine, araçta önceden hasar olup olmamasına, aracın plakasına, ilave aksesuarlara ve yaptırdığınız sigorta şirketinin uygulamalarına göre farklılaşabilmektedir. Bu rakamsal farklılık %10 – 20 civarlarında olabilmektedir. Cebinizden çıkacak primler aracınızın kasko değeri temel alınarak hesaplanmakta, size ödenecek hasar ödemeleri ise poliçenizde yazan araç kasko bedeline göre belirlenerek ödenmektir. Bütün bunlar ve yukarıda söz edilen diğer detaylar için kasko değerinizi bilmelisiniz. Eğer aracınız kasko değer listesi içinde yer almıyorsa aracınız için kasko poliçesi almak istediğiniz sigorta şirketi ile birlikte bir bedel belirlemeniz gerekir.  Hasar ödemesi anında kasko poliçesindeki bedelinizin neleri kapsadığını bilmek beklenmedik sürprizlerle karşılaşmamanızı ve ne için, ne kadar ödeme, yapıyor olduğunuzu bilmenizi sağlayacaktır” şeklinde konuştu.