Sığınmacıların Macaristan'a yürüyüşü sürüyor

Sığınmacıların Macaristan'a yürüyüşü sürüyor

Macaristan'ın sınırlarını açmasını isteyen 200'den fazla sığınmacının, Belgrad'dan Macaristan sınırına doğru dün başlattığı yürüyüş devam ediyor

BELGRAD (AA) - Macaristan'da hafta sonu yapılan sığınmacı referandumunun geçersiz sayılması üzerine, Sırbistan'da bekleyişini sürdüren 200'den fazla sığınmacının dün başkent Belgrad'dan Macaristan sınırına doğru başlattığı yürüyüş devam ediyor.

Macaristan'ın sınırlarını açmasını talep eden sığınmacılar, dün geceyi Belgrad'a yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki İndjija'daki bir benzin istasyonunda geçirdikten sonra bu sabah sınıra doğru yürüyüşlerini sürdürdü.

Afganistanlı sığınmacı Volih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün sabah saatlerinde Belgrad'dan Macaristan sınırına yürümeye başladıklarını belirterek, "Gece çok soğuktu. Yağmur da yağdı. Bir şekilde yağmurdan korunduk ama geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

Macaristan'ın sınırlarını sığınmacılara açmasını istediklerini ve bu taleplerinden vazgeçmeyeceklerini aktaran Volih, geceyi geçirdikleri benzin istasyonunda kendilerine yiyecek ve tıbbi yardım yapıldığını söyledi.

Afganistanlı bir başka sığınmacı Birat da olumsuz hava şartları nedeniyle bazı sığınmacıların sağlık sorunları yaşadığına ve bu nedenle geri dönmek istediklerine dikkati çekerek, "Belgrad'a dönmek istemeyenler, yürüyüşe devam edecek. Orada bize göre bir hayat yok. Almanya'ya, sınırlarını açmasını için Macaristan'a baskı yapması çağrısında bulunuyoruz. Sınırdan geçip yolumuza devam edelim." dedi.

Yürüyüşe devam edemeyecek sığınmacılar kendilerini Belgrad'a geri götürecek otobüsleri beklerken, yetkililer bu kişilerin sığınmacı merkezlerine yerleştirileceğini bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) kotaları çerçevesinde payına düşen bin 294 sığınmacıyı kabul etmek istemeyen Macaristan'da hafta sonu düzenlenen referandum, yeterli katılım olmaması nedeniyle geçersiz sayılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :