Sığındığı Cerablus'ta hasta kocasına şifa arıyor

Sığındığı Cerablus'ta hasta kocasına şifa arıyor

Terör örgütü DAEŞ'in baskıları nedeniyle köyünü terk eden ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Carablus'a ailesiyle sığınan Suriyeli Şerif, hasta eşinin tedavi edilmesini bekliyor - Şerif:- "En büyük endişemiz kocamın hastalığı.

GAZİANTEP/HALEP (AA) - HALİL FİDAN - Terör örgütü DAEŞ'in baskıları nedeniyle köyünü terk eden ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Cerablus'a ailesiyle sığınan Suriyeli Emine Ahmet Şerif, ayağa kalkamayan kalp hastası kocasına şifa arıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat kapsamında terör örgütlerinin bertaraf edildiği Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesi, ülkenin çeşitli yerlerinde zulme uğrayanların sığındığı liman haline geldi.

"Özgür kent"in kucak açtığı misafirlerden 40 yaşındaki Suriyeli Emine Ahmet Şerif, yaklaşık 10 gün önce, hasta eşi Mukim Abdullah (57) ve 4 çocuğuyla El Hasan Camisi'nin zemin katındaki küçük bir odaya yerleşti.

Odaya sığmayan eşyalarını caminin yanındaki inşaata bırakmak zorunda kalan Şerif'in en büyük umudu, hasta eşinin yeni açılan Cerablus Hastanesi'nde şifa bulması.

-

Emine Ahmet Şerif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSO ve yardım kuruluşlarının destekleri sayesinde rahat bir nefes aldıklarını belirtti. DAEŞ'in baskıları nedeniyle köylerini terk ederek birçok insan gibi buraya gelmek zorunda kaldıklarını anlatan Şerif, kış öncesi kendileri için oluşturulacak daha uygun bir yeri dört gözle beklediklerinin dile getirdi.

Şerif, eşinin çok hasta olduğunu ve hastaneye gidemedikleri için rahatsızlığının daha da ilerlediğini dile getirerek şunları söyledi:

"Cerablus'un kurtarıldığını öğrenince buraya geldik. Daha önce DAEŞ'in yanındaydık, çok sıkıntılar yaşadık. Allah'a şükür şimdi buradayız. Yeniden dünyaya gelmiş gibiyiz. Askerlerimiz bizlere yardımcı oluyor. Birçok ihtiyacımız giderildi. Havalar soğumadan daha uygun bir eve yerleşirsek daha da rahatlayacağız ama bizim en büyük endişemiz kocamın hastalığı. Hastaneye gidemediğimiz için uzun süredir bu halde. Ayağa kalkmakta zorlanıyor ve kalp hastası. Burada hastanenin açıldığını duydum, inşallah en kısa sürede oraya gitmeye çalışacağız. Umarım eşim sağlığına kavuşur. O iyi olunca tüm dertleri unutuyoruz. Kocamın önceki eşinden olan büyük kızı zihinsel engelli, ona da bakıyorum. Benim çocuklarım ise çok küçük. Şu anda tüm yük benim omuzlarımda. Eşimin bir an önce iyileşmesi için sürekli dua ediyorum."

Çocuklarının daha iyi şartlarda büyümesini isteyen Şerif, bundan sonra her şeyin daha iyi olacağına inandığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :