Sigara isteme cinayetine dava

Sigara isteme cinayetine dava

Küçükçekmece'de sigara vermediği gerekçesiyle çıkan tartışmada lise öğrencisi Mustafa Mert Peker’in bıçaklanarak öldürmesi olayına ilişkin 3 kişi hakkında 38 yıl 6 aya kadar değişen oranlardan hapis cezalarına çarptırılmaları istemiyle dava açıldı

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece sahilinde sigara vermediği gerekçesiyle çıkan tartışmada lise öğrencisi Mustafa Mert Peker’in bıçaklanarak öldürmesi olayına ilişkin 3 kişi hakkında ‘’kasten öldürme’’, ‘’silahla yağma’’ ve ‘’yaralama’’ suçlarından 38 yıl 6 aya kadar değişen oranlardan hapis cezalarına çarptırılmaları istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Küçükçekmece’de 17 Nisan 2017’de maktul Mustafa Mert Peker’in 2 arkadaşıyla sahilde bankta oturdukları, yanlarına Suça Sürüklenen Çocuklar (SSÇ) Ö.O, S.G. ve T.A’nın geldiği, Ö.O’nun maktul ve arkadaşlarından sigara istediği belirtildi.

İddianamede, maktul Peker ve arkadaşlarının sigara olmadığını söylemesi üzerine Ö.O’nun bankın masa kısmı üzerinde bulunan sigara paketini gösterdiği ve ‘’bu ne’’ diyerek sorduğu, Peker’in sigaranın arkadaşının olduğunu söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktığı ve Ö.O’nun maktul Peker ile bir arkadaşının karnına yumruk attığı bildirildi.

Karnına yumruk yiyen maktul Peker’in Ö.O’nun çenesine yumruk attığı, akabinde ise Ö.O’nun cebinden çıkarıp ağız kısmını aşağıda tutacak şekilde tuttuğu bıçağı maktule sallamaya başladığı anlatılan iddianamede, maktul Peker’in önce eline gelen bıçağın Ö.O’nun sallamaya devam etmesi üzerine maktulün göğüs kısmına saplandığı, daha sonra Ö.O’nun Peker’e yumruk attığı ve Peker’in yere düştüğü, T.A’nın da bankın üzerine bir ayağıyla çıkarak diğer ayağıyla maktul Peker’in suratına tekme attığı, Ö.O’nun yerde yatan Peker’in suratına bıçağın sapıyla vurduğu ve 3 SSÇ’nin olay yerinden kaçtığı ifade edildi.

Olay esnasında bıçağı gören Peker’in arkadaşlarının yardım istemek için en yakın karakola gittiği, Ö.O ve T.A’nın maktule karşı adam öldürme eylemini gerçekleştirmeye yönelik icrai hareketlerde bulundukları değerlendirilmesinde bulunulan iddianamede, S.G’nin de eylem esnasında diğer SSÇ’ler ile birlikte hareket ettiğinden birlikte olmalarının sağladığı kolaylıktan yararlandıkları ve S.G'nin de yardım eden olarak olaya iştirak ettiği kaydedildi.

T.A’nın Peker’in ve bir arkadaşlarının cep telefonunu aldığı, T.A’nın daha sonra maktulün telefonunu cebinden çıkartarak yere attığı, yağma eylemine iştirak ettiği aktarılan iddianamede, 12-15 yaş aralığında olan SSÇ’ler S.G. ve Ö.O’nun suçun hukuki ve fiili sonuçlarını algılama yeteneklerinin tam olduğuna dair Adli Tıp Kurumundan rapor alındığı bildirildi.

İddianamede, Ö.O ve T.A. hakkında ‘’çocuğu kasten öldürme’’, ‘’nitelikli yağma’’ ve ‘’kasten yaralama’’ suçlarından 22 yıldan 38 yıl 6 aya kadar değişen, S.G. hakkında ise “çocuğu kasten öldürmeye yardım etme”, ‘’nitelikli yağma’’ ve kasten yaralama’’ suçlarından 10 yıldan 21 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :