"Sıfır Bir" ekibi beyaz perdeye hazırlanıyor

"Sıfır Bir" ekibi beyaz perdeye hazırlanıyor

YouTube üzerinden yayınlanan ve fenomene dönüşen Sıfır Bir - "Bir Zamanlar Adana'da" dizisinin başrol oyuncusu Savaş Satış, sinema filmi çekme hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını belirtti- Satış: - "Dizinin kaç sezon devam edeceğine dair şu an net bir

İSTANBUL (AA) - EMİN İLERİ - YouTube üzerinden yayınlanan ve fenomene dönüşen Sıfır Bir - "Bir Zamanlar Adana'da" dizisinin başrol oyuncusu Savaş Satış, sinema filmi çekme hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını belirtti.

Yönetmenliğini Kadri Beran Taşkın'ın yaptığı, başrollerinde Savaş Satış, Cihangir Ceyhan, Özgür Meriç ve Burak Şafak'ın yer aldığı dizi, İstanbul Gelişim Üniversitesinin 6. Medya Ödüllerinde "Yılın En İyi İnternet Dizisi" seçildi. Sıfır Bir'in ödülünü almak için İstanbul'a gelen Savaş Satış, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Aslen Şanlıurfalı olduğunu ancak 1989'da İzmit'te doğduğunu anlatan Satış, Çukura Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliğinden mezun olduğunu, bu yıllarda eş zamanlı tiyatroyla ilgilendiğini belirtti.

Satış, 2014'te "En İyi Erkek Komedi Oyuncusu" ödülünü aldığını ifade ederek, "Ailemden de destek görünce bu alanda devam ettim." dedi.

Genç sinemacılar olarak sokakları anlatmayı hedeflediklerini anlatan Satış, "Sıfır Bir", son anda gelişen bir proje gibi görünse de önceleri böyle bir çalışmayı hayata geçirme planları bulunduğunu söyledi.

Savaş Satış, Adana'nın Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan daha önce gayrimeşru işlere karışıp sonra buna karşı mücadeleye girişen Savaş, Cio ve Özgür'ün yaşadıklarını konu edinen dizi hakkında şu bilgileri verdi:

"Mahallenin gençlerini uyuşturucu ve silah satıcılarına karşı korumaya başlayan gençler gün geçtikçe güçleniyor. Üç arkadaşın etrafında dönen dizi, kısa ve etkili bir anlatımla Adana'nın görünmeyen yüzünü tüm gerçekliğiyle ortaya koyuyor. Kendi içinde bir vicdan muhasebesine gidiyor insan. Karakterler kendi içinde bir Robin Hoodçuluk yaşıyor. Robin Hood, hikayelerde gördüğümüz şeyler ama aslında olması gereken insanlık hali. Evet olması gereken, gidip birini vurmak, öldürmek değil. En azından zihnimizde, karar mekanizmamızda insani değerlere bağlı kalarak yaşarsak, toplumun diğer Robin Hoodları haline gelmiş oluruz. Biz sadece burasını ele alıyoruz."

- "Herkes kendinden bir parça bulabildi işin içerisinde"

Dizi projesini geliştirip ilgili yerlere sunduklarında olumsuz cevapla karşılaştıklarını aktaran Satış, "Kimse projemizi yapmayınca en son Adana'ya gidip zaten hayalimizde olan işi yapmaya çalıştık." dedi.

Savaş, 70 kişilik bir ekiple çalıştıklarını, kamera arkası-teknik ekibin profesyonel olduğunu, onun dışında halkın da işin içinde bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Biz bu işi ilk yaparken insanlara 'Birilerinin dikkatini çekeceğiz.' dedik. Bir izleyici kitlesi illa bizi çekecek çünkü hayattan bir şeyler veriyoruz, gerçek olanı vermeye çalışıyoruz. Yani daha doğrusu bir gerçeklik algısı üzerine iş yapıyoruz. Tarzımız da bu olunca sokaktaki insan, buna tanıklık edenler veya bir yerde duyanlar, gazeteyi açanlar dedi ki, 'Aaa bu gerçek ya. Bu adam bizim okuduğumuz haberlerin kahramanları. Bize gösterilmeyen insanlar.' 3. sayfa haberleri aslında Sıfır Bir gibi gerçeklikleri barındırıyor. Halktan bu kadar rağbet görmesinin nedeni budur diye düşünüyorum. Herkes kendinden bir parça bulabildi işin içerisinde."

- "Sinema da olabilir 3. sezon da gelebilir"

İkinci sezonu geride bırakan dizinin kaç sezon devam edeceğine dair şu an net bir şey olmadığını belirten Savaş, "Bu işe sinema filmi yapma hedefiyle başladık. Hedefimiz sinemaydı inşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Sinema çalışmalarımız başladı. En başından beri sinema yaparsak nasıl olurun hazırlığını kendi içimizde yaptığımız için şimdi de pratiğe döküyoruz. İnşallah daha güzel bir hale gelecek. Ama hala net bir süreç yok belki 3. sezon da gelebilir." ifadelerini kullandı.

- "Oynayanların çoğu mahallenin çocuğu"

Satış, dizide oynayan çoğu kişinin mahalleden veya Adana'dan insanlardan seçildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir proje yapılıyor, cast direktörü geliyor güzel kız, güzel erkek seçiyor falan. Kardeşim bu ülkede çirkinler de var. Hikayelerde genelde onların oluyor. Bu insanları da gidip cast ajansından alamıyorsun maalesef. Çünkü oraya gelenler oyuncu olarak geliyor. Ama öbür taraftaki çocuk kendi hikayesinden bir şeyler koyabiliyor. Tanık olduğunu yansıtabiliyor. Dolayısıyla biz çok memnunuz. Hala geçtiğimiz hafta oyuncu seçimini yaptık. Ama hepsi mahallenin çocuğuydu. Çok da mutluyuz yani."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :