Sierra Leone yarın seçime gidiyor

Sierra Leone yarın seçime gidiyor

İktidar partisi APC'nin Sözcüsü Kanu:- "Ülkeyi başka seviyeye götürmek için en iyi kişi Dr. Samura Kamara'dır, çünkü bu iş için beceriklidir" - Muhalefet partisi SLPP'nin Başkanı Bio:- "İktidara gelirsem eğitimin kalitesi yükselteceğim, iş imkanları yara

FREE TOWN (AA) - Batı Afrika ülkelerinden Sierra Leone'de halk, yarın cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başına gidecek.

Yaklaşık 6 milyon nüfusa sahip Sierra Leone'de 3 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.

Seçmenler, halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Ernest Bai Koroma'nın görev süresini doldurmasının ardından yeni cumhurbaşkanı belirleyecek.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 16 aday yarışıyor. Bu adaylardan iktidardaki Tüm Halkın Kongresinden (APC) mevcut Dışişleri Bakanı Samura Kamara, ana muhalefetteki Sierra Leone Halk Partisi (SLPP) Başkanı Julius Maada Bio ve muhalefetteki Ulusal Büyük Koalisyon (NGC) Başkanı Kandeh Yukmella öne çıkıyor.

- Seçim öncesi tartışmaları

İktidar partisi APC'nin Sözcüsü Alhaji Alpha Kanu, APC'nin ülkede altyapıyı geliştirdiğini belirterek bu projeleri devam ettirmeleri için halktan izin istediklerini kaydetti.

Kanu, "Ülkeyi başka seviyeye götürmek için en iyi kişi Dr. Samura Kamara'dır, çünkü bu iş için beceriklidir." dedi.

Muhalefet partileri ise APC'nin başarısızlıklarına işaret etti. Ana muhalefetteki SLPP'nin Başkanı Julius Maada Bio, kaliteli eğitim oranının düştüğünü, yolsuzluk ve işsizliğin arttığını belirtti.

Bio, "İktidara gelirsem eğitimin kalitesi yükselteceğim, iş imkanları yaratacağım ve yolsuzluk ile mücadele edeceğim. Hükümet, bu alanlarda başarsız oldu. Bu yüzden onları iktidardan göndermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yeni kurulan NGC'nin Başkanı Kandeh Yukmella da Sierra Leone'nin daha parlak bir gelecek için geleneksel ve eski partilerinden uzak durması gerektiğini söyledi.

Yukmella, BM diplomatı olarak görev yaptığına işaret ederek "Ülkeye fırsatlar yaratmak için uluslararası bağlantılarım var." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :