Sıdıka ninenin zorlu yaşam mücadelesi

Sıdıka ninenin zorlu yaşam mücadelesi

Konya Şems-i Tebrizi Mahallesinde yaşanan 67 yaşındaki Sıdıka Uzundere 32 yaşındaki Otizm engelli kızıyla birlikte yoksulluk mücadelesi veriyor

Şems-i Tebrizi Mahallesinde bir apartman dairesinde kiracı olarak yaşam mücadelesi veren Sıdıka Uzundere, otizm hastası kızı Türkiye Uzundere ile birlikte yardıma muhtaç halde yetkililerden yardım eli bekliyorlar. Aslen Konyalı olan ve  850 lira bakım maaşının tek geçim kaynağı olduğunu söyleyen Sıdıka Uzundere, evinde yiyecek hiçbir şeyin olmadığını söyledi. 32 yıl önce kocasının vefat ettiğini ve o günden bu yana 7 erkek çocuğunu büyüttüğünü fakat erkek evlatlarının kendisine bakamadığını da sözlerine ekleyen Sıdıka Uzundere, ayakta durmakta bile zorluk çektiğini açıklı sözlerle dile getirdi.  Otizmli kızı ile birlikte yardıma muhtaç olduklarını ve komşularının yardımlarıyla ayakta durduklarını ifade dene Uzundere, aynı zamanda tansiyon, şeker, kolesterol ve kemik erimesi hastalıklarıyla da başının dertte olduğundan yakındı.

‘EV SAHİBİ ÇIKMAMI İSTİYOR’

Yaklaşık 2 aydır oturduğu evin kirasını ödeyemediğini söyleyen Sıdıka Uzundere, ev sahibinin kendisini mahkemeye verdiğini söyledi. Ev sahibine bin 50 lira borcunu ödeyemediği için sokakta kalma tehlikesiyle baş başa kalan Sıdıka Uzundere, çaresiz kaldığını dile getirdi. Sadece kira borcunun olmadığını anlatan Sıdıka Uzundere, “850 lira aldığımı bakım maaşı sadece yiyeceğimize ve bazı ihtiyaçlarımıza gidiyor. Parayı alır almaz hemen borçlara yatırıyorum ve elimde hiç bir şey kalmıyor. Ev kirasından ayrı, elektrik ve su faturaları borcumda var. bunun yanında bakkala da borçlarım epey birikti. Burada kızımla birlikte çaresiz ve yardıma muhtaç kaldım. Ev sahibi beni çıkarmak için mahkemeye verdi. Önümüz kış mevsimi, ben bu kızımla birlikte nereye giderim, bir başıma ne yaparım” diye feryat etti.

KIZININ İLAÇLARINI ALAMADI

Yoksulluk bataklığına batan Sıdıka Uzundere sadece açlıkla ve parasızlıkla uğraşmıyor. Kendisinin de bir çok rahatsızlığı bulunan Uzundere, kendi hastalıklarının tedavisi için ilaçlarını da alamıyor. Annelik yüreği gereği otizmli kızının ilaçlarını almak için önceliği ona verdiğini fakat buna da para yetmediğinden yakınan Sıdıka Uzundere, her yönden çaresiz kaldığını söyledi.

 

İSMİ, TÜRKİYE AMA YARDIMA MUHTAÇ

Sıdıka Uzundere’nin 32 yaşındaki otizmli kızı Türkiye de yardıma muhtaç halde bekliyor.  Babasının ölmeden önce isminin ‘Türkiye’ olmasını istediğin söyleyen Anne Sıdıka Uzundere, doğum yaptıktan sonra kızına bu ismi verdiğini söyledi. Kocasının  büyük bir vatansever olduğunu vurgulayan Uzundere, kızının kendisinden çok yardıma muhtaç olduğunu dile getirdi.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Kış ayında sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Sıdıka Uzundere, yetkililerden yardım beklediğini söyleyerek, “Burada her gün neredeyse aç olarak uyuyoruz. Komşularımız da olmasa ağzımıza lokma ekmek girmeyecek. Önümüz kış mevsimi fakat biz neler yapacağımızı bilmiyoruz ve çok korkuyoruz” dedi.

Servet R. Çolak-Memleket

sidika-uzundere--(6).jpg