Şiddet mağduru 5 yaşındaki çocuk devlet korumasında

Şiddet mağduru 5 yaşındaki çocuk devlet korumasında

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:- "Şiddete maruz kalan minik yavrumuzun bütün ihtiyaçları Bakanlığımız tarafından karşılanacak ve yaşadığı travmadan kurtulabilmesi için her türlü destek sağlanacaktır"

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul'un Fatih ilçesinde ailesinin şiddetine maruz kalan 5 yaşındaki çocuğun tüm ihtiyaçlarının Bakanlık tarafından karşılanacağını, yaşadığı travmadan kurtulabilmesi için her türlü desteğin verileceğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, İstanbul'un Fatih ilçesinde ailesinden şiddet gören kız çocuğunun koruma altına alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Kaya, "çok üzüntü verici, insanı dehşete düşüren" diye nitelediği olayın öğrenilmesinden hemen sonra Bakanlık yetkililerinin harekete geçtiğini ifade etti.

"İlk olarak hastanede gerekli sağlık tetkikleri yapılan yavrumuz, daha sonra Bakanlığımızın ilgili kuruluşları tarafından koruma altına alındı. Şiddete maruz kalan minik yavrumuzun bütün ihtiyaçları Bakanlığımız tarafından karşılanacak ve yaşadığı travmadan kurtulabilmesi için her türlü destek sağlanacaktır." değerlendirmesini yapan Kaya, bu vicdansızlığa sebebiyet verenlerin hukuk önünde en ağır cezaları almaları için olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :