Sicil belgesi olan üreticilerin dikkatine

Sicil belgesi olan üreticilerin dikkatine

Konya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nden üreticilere önemli uyarı...

Sanayi sicil belgesi olan üreticilerin dikkatine;

Bilindiği üzere Sanayi Sicil Belgesi olan işletmelerin her yıl en geç 30 Nisan’a kadar bir önceki yıla ait yıllık işletme cetvellerini online olarak vermeleri gerekmektedir.

Süresi içerisinde yıllık işletme cetveli vermeyen işletmelere 2015 yılı için 835 TL idari para cezası uygulanacaktır.

16 Nisan 2015 tarihi itibariyle yıllık işletme cetveli vermemiş işletme sayısı 3.900’dür.

İşletmelerimizin mağdur olmamaları için online olarak yıllık işletme cetvellerini vermelerini önemle rica eder, sisteme girilemediği zaruri durumlarda (sunucu hataları vs. gibi) Müdürlüğümüze dilekçe ile başvurabileceklerini (iadeli taahhütlü olarak da), ihtiyaç duyduklarında Müdürlüğümüz Sanayi Sicil Şubesi çalışanlarından destek alabileceklerini belirtmek isterim.

Son olarak Sanayi Sicil Belgesinin ücretsiz alınan, birçok alanda kullanılan, işletmelere menfaat sağlayan, tek yükümlülüğü de;

Yılda bir kez 30 Nisan tarihine kadar yıllık işletme cetveli verme,

Bünyesinde meydana gelen adres, ürün ve ya unvan değişikliğini 30 gün içinde Müdürlüğümüze bildirme ve

İlk faaliyete geçen üreticilerin, üretime başladığı tarihten itibaren 2 ay içinde Müdürlüğümüze başvurma zorunluluğu olan bir belgedir.

Devletimizin istatistiksel verilerinin doğruluğu ve sanayi envanterimizin oluşturulması ve sürdürülmesine yönelik olan Sanayi Sicil Kanunu uygulamalarının tüm üreticilerimizce desteklenmesi ve 30 Nisan tarihine kadar yıllık işletme cetvellerini vermeleri hususunu rica ederim.

Sevgi ve selamlarımla…

Uğur ÖZALIR

Konya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü