Sıcak deniz suyu balık avını etkiledi

Sıcak deniz suyu balık avını etkiledi

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan: "Son 5 yılı baz alırsak en kötü balık avı sezonu başlangıcını yaptık. İstenilen düzeyde balık avlanamadı. Bunun başlıca nedeni deniz suyunun sıcak olmasıdır"

GİRESUN (AA) - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, son 5 yıl baz alındığında en kötü balık avı sezonu başlangıcını yaptıklarını söyledi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece yarısında denizlerde av yasağının sona ermesiyle balıkçı teknelerinin denize açıldığını anımsattı.

İlk gece tutulan balığın, bugün tezgahlarda yerini aldığını ifade eden Arslan, yeniden tezgahlarda balık görmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı. 

Arslan, yeni balık avı sezonunda istenen başlangıcın yapılamadığını dile getirerek, "Son 5 yılı baz alırsak en kötü balık avı sezonu başlangıcını yaptık. İstenilen düzeyde balık avlanamadı. Bunun başlıca nedeni deniz suyunun sıcak olmasıdır. Deniz suyu sıcaklığı 25-26 derece civarında ve balık daha soğuk olan deniz diplerinde bulunuyor. Havaların soğumaya başlamasıyla balık tekrar yüzeye çıkacak ve av bollaşacaktır" diye konuştu. 

Sezon boyunca bol ve bereketli bir av süreci yaşanacağı beklentisi içerisinde olduklarını kaydeden Aslan, "Önemli olan başlangıcın nasıl olduğu değil. Süreklilik sağlanmasıdır. Şu anda denizdeki işaretler, balığın bol olacağı yönünde. Bizim de beklentimiz bu doğrultuda. Önümüzdeki süreçte geçtiğimiz sezon olduğu gibi Doğu Karadeniz'de bol balık olacağını umuyoruz" ifadesini kullandı.

Arslan, ilk gün tezgahlarda yer alan palamudun tanesinin 10 lira, mezgitin ise kilogramının 15 liradan alıcı bulduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı