Sibsi'den Merzuki'ye birlikte çalışma çağrısı

Sibsi'den Merzuki'ye birlikte çalışma çağrısı

Tunus Cumhurbaşkanı adayı Sibsi:

TUNUS (AA) - Tunus'ta cumhurbaşkanı adaylarından Nida Tunus (Tunus Çağrısı) Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, "Merzuki'ye selam ediyorum. Ona diyorum ki er ya da geç birlikte çalışmaya mecburuz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullanma işlemlerinin ardından devlet televizyonuna açıklama yapan Sıbsi, "Seçim kampanyaları sırasında yaşananların hepsi geçmişte kaldı. Gerek beni gerekse rakibim Merzuki'yi destekleyen herkese teşekkür ederim. Merzuki'ye selam ediyorum. Her ne kadar aramızda fikir ayrılıkları olsa da ona diyorum ki er ya da geç birlikte çalışmaya mecburuz" diye konuştu.

Merzuki'nin seçim kampanyası sorumlusu Adnan Mansur da Sibsi'nin seçim kampanyası sorumlusu Muhsin Merzuk'un "Tüm göstergeler adayımızın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda zafere koştuğunu gösteriyor" açıklamasına ilişkin, iki adayın da başa baş mücadele yürüttüğünü söyledi.

Mansur, "Adaylar arasında açık fark beklemiyoruz. Sibsi'nin seçim merkezinden adaylarının kazandığına dair yapılan açıklama, gerçeği yansıtmayan bilgiler içeriyor. Karşı taraf, sonuca ilişkin birtakım açıklamalarda bulunursa biz de kendi sonuçlarımızı ilan ederiz. Basının sonuçları açıklamada aceleci davranmaması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Tunus Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu, sandıkların kapanmasının ardından, ülke içinde cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna katılımın yüzde 56, yurt dışında ise yüzde 26 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Ülkede 23 Kasım'da düzenlenen seçimin ilk turunda Nida Tunus Partisi Lideri Sibsi yüzde 39,4, mevcut Cumhurbaşkanı Merzuki ise yüzde 33,4 oy almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı