"Siber Güvenlik Çalıştayı"

"Siber Güvenlik Çalıştayı"

Hacettepe Teknokent Genel Müdürü Güngör:

BOLU (AA) -  Hacettepe Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, Türkiye ve dünyanın en büyük probleminin güvenlik olduğunu belirterek, "Biz de bu meseleye ciddi önem veriyoruz. Firmalarımız da bununla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor" dedi.

Karacasu beldesindeki otelde Natek Bilişim tarafından düzenlenen "Siber Güvenlik Çalıştayı"nın açılışında konuşan Güngör, Hacettepe Teknokent'in bünyesinde 230 firmayı barındırdığını söyledi.

"Yaklaşık bin proje yürütmekteyiz bu alanla ilgili" diyen Güngör, "Bu 230 firmamızın yüzde 65'i siber güvenlik ve yazılım işi yapanlardan müteşekkil. Bu da bizim için önemli gösterge. Yazılım işleri ve buna benzer işler yapılmakta. Savunma sanayisi, biyokimya ve enerji alanında iş yapan firmalarımız da var. Ağırlığımız şu anda güvenlik ve yazılım üzerine. Globalleşen dünyanın en büyük problemlerinden biri güvenlik. Dünyamız elektrikli köy haline gelmekte ve sınırlar ortadan kalkmakta. Ortadan kalkan bu sınırların da güvenliğinin olması gerek" şeklinde konuştu.

Güngör, büyük teknolojilere büyük yatırımlar yapıldığına dikkati çekerek, bunların siber saldırılara karşı güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Siber saldırıların başarıya ulaşması halinde yapılan yatırımların boşa gitmiş olacağına işaret eden Güngör, "Ülkemizin ve dünyanın en büyük problemi bence güvenlik meselesi. Biz de bu meseleye ciddi önem veriyoruz. Firmalarımız da bununla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Siber güvenlik alanındaki gelişmelerin ele alınacağı çalıştay, yarın sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı