SHGM'den 3 işletmeye "yeşil kuruluş" sertifikası

SHGM'den 3 işletmeye "yeşil kuruluş" sertifikası

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından THY'ye İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa havalimanları, DHMİ'ye Sinop Havalimanı, Çelebi Hava Servisine de Erzincan Havalimanı'ndaki çalışmaları nedeniyle "yeşil kuruluş" sertifikası verildi

ANKARA (AA) - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM), Yeşil Havaalanı Projesi kapsamında Türk Hava Yollarına (THY) İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne (DHMİ) Sinop Havalimanı, Çelebi Hava Servisine de Erzincan Havalimanı'ndaki çalışmaları nedeniyle "yeşil kuruluş" sertifikası verildi.

SHGM'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi amacıyla yürütülen Yeşil Havaalanı Projesi çerçevesinde 3 işletmeye "yeşil kuruluş" unvanı verilmesi uygun görüldü.

Bu kapsamda THY, İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa havalimanlarındaki; DHMİ, Sinop Havalimanı'ndaki; Çelebi Hava Servisi de Erzincan Havalimanı'ndaki çalışmalarıyla söz konusu sertifikayı almaya hak kazandı. Böylece yeşil kuruluş unvanına sahip toplam işletme sayısı 157'ye yükseldi.

Proje kapsamında, faaliyetlerinin değerlendirilmesi için SHGM'ye başvuran işletmelerce, istenilen şartların ve proje gerekliliklerinin yerine getirildiği tespit edildi. Yeşil kuruluş unvanı verilen bu işletmeler, projede belirtilen logoyu kullanmanın yanı sıra işletme yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim imkanı elde etti.

Bir havalimanına "yeşil kuruluş" sertifikası verilmesi için, projede belirtilen kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Şartları karşılayarak sertifika alan SHGM'ce yetkilendirilmiş kuruluşun, o havaalanı için ödeyeceği yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde indirim yapılıyor.

Projeyle canlılar üzerinde olumsuz etki yaratan ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevresel kirlenmenin oluşmadan önlenebilmesi, çevreye duyarlı havaalanlarının çoğalması ve buralarda çevreci stratejilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi hedefleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :