SHGM teknik ve uzmanlık hizmeti alabilecek

SHGM teknik ve uzmanlık hizmeti alabilecek

ANKARA (AA) - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), ihtiyaç oluşması halinde görev sahasıyla ilgili olmak kaydıyla sertifikasyon, teknik gözetim,...

ANKARA (AA) - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), ihtiyaç oluşması halinde görev sahasıyla ilgili olmak kaydıyla sertifikasyon, teknik gözetim, müşavirlik ve uzmanlık hizmeti alabilecek.

SHGM'nin Sivil Havacılık İşletmeleri Yetkili Denetim Kuruluşları Yönetmeliği'nde Değişi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmeliğin adı, Sivil Havacılık İşletmeleri Yetkili Denetim, Teknik Gözetim ve Müşavirlik Kuruluşları Yönetmeliği olarak değiştirildi.

Söz konusu yönetmelikle, Genel Müdürlüğün görev sahasındaki iş ve işlemlerin yapılmasında görev alacak teknik gözetim, sertifikasyon, müşavirlik kuruluşları ve gerçek kişilerin belirlenmesine, yetkilendirilmesine, faaliyetlerine ve yetkilerinin iptaline ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Genel Müdürlük, ihtiyaç oluşması halinde görev sahasıyla ilgili olmak kaydıyla, konularında yetkilendirilen gerçek ve tüzel kişilerden sertifikasyon, teknik gözetim, müşavirlik ve uzmanlık hizmeti alabilecek.

Belirtilen hizmetlerin alınacağı gerçek ve tüzel kişilerin yetkilendirilmesi, ilgili daire başkanının başkanlığında oluşturulacak en az 3 kişilik komisyonun önerisi ve genel müdürün onayıyla yapılacak ve aynı usulle kaldırılacak.

Yetkilendirmede, yetkinlik, bağımsızlık ve kamu etik ilkelerine uygunluk kriterleri aranacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :